B2 vitamini eksikliği kanser riskini artırıyor!

Amerika'da araştırmalar yapan biyolog Vasfiye Goca Boran açıkladı; B2 vitamini eksikliği kansere yol açabiliyor! Peki, hayati vitaminlerin başında gelen B vitamini başka nelere sebep oluyor?

ads ads ads ads
13/09/2017

ads
B2 vitamini eksikliği kanser riskini artırıyor!

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun olduktan sonra ve aynı üniversitenin Onkoloji Enstitüsünde Yüksek Lisans yapan Biyolog Kanser Araştırmacısı Vasfiye Goca Boran, B2 vitamini eksikliğinin yol açtığı sorunlara dair çarpıcı bilgiler verdi. 

b2 vitamini eksikliği

B2 vitamini eksikliği bunlara sebep oluyor;

Araştırmacı biyolog Boran B2 vitamini eksikliğinin belirtilerini şu sözlerle ifade etti; "Vücutta iltihaplanma, ciltte kızarıklık, ayak altlarında yanma, kulak ve burunda pullanma, titreme, sersemlik, hareketlerde ağırlaşma, sindirim bozukluğu, saç dökülmesi, gözlerde yanma ve kuruluk en belirgin etkileridir" 

Antibiyotikler B2 vitamini eksikliğini tetikliyor

Birçok probleme yol açan B2 vitamini eksikliğini tetikleyen faktörler arasında aşırı derecede alkol tüketimi, antibiyotikler ve yatıştırıcılar vb. alışkanlıklar yatıyor. Gıdalarda bulunan B2 vitamininin yanlış yemek pişirme yöntemi ile azaldığını vurgulayan Boran; "B2 vitamini normal pişirme ile azalmaz. Fakat bol su ile pişirilip sonra o su atılırsa B2 vitamini suya geçerek kaybolur. B2 vitamini et, süt, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagillerde bol miktarda bulunmaktadır. Riboflavin için bu gıdalar önemli kaynaklardır" ifadelerini kullandı.

KAYNAKİHA

13/09/2017 14:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: B2 vitamini, kanser, sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.