Baby Shark YouTube'da tüm zamanların en çok izlenen videosu oldu

Baby Shark adlı çocuk şarkısı, Luis Fonsi'nin Despacito klibini geride bıraktı

ads ads ads ads
04/11/2020
HK

ads
Baby Shark YouTube'da tüm zamanların en çok izlenen videosu oldu

Bundan dört yıl önce YouTube’a yüklenen Baby Shark adlı çocuk şarkısı, Luis Fonsi'nin Despacito klibini geride bırakarak bugüne kadar en çok izlenen video oldu.

Dünya çapında bir fenomene dönüşen Baby Shark şarkısı ve klibi YouTube'da şimdiye kadar en çok görüntülenen video oldu. Güney Koreli Pinkfong şirketi tarafından kaydedilen Baby Shark, 7,04 milyar görüntüleme alarak, Porto Rikolu pop yıldızları Luis Fonsi ve Daddy Yankee'nin 2017'de kaydettiği Despacito adlı parçanın tahtına oturdu. Despacito, 7,03 milyar görüntülemede kaldı. 

2016’da YouTube'a yüklenen 1 dakika 21 saniyelik Baby Shark şarkısının yazarı belli değil. Sputnik’in haberine göre 10 yaşındaki Koreli-Amerikalı şarkıcı Hope Segoine tarafından kaydedildikten sonra fenomen haline gelen şarkı, önce Güneydoğu Asya'da, daha sonra ABD ve Avrupa'da viral oldu. Şarkı İngiltere'de en çok dinlenenler listesinde 6’ncı, ABD'de de ise 32’nci sıraya yerleşmişti. 

Çocuk şarkı yazarı Jonathan Wright ise, şarkının telif hakkının kendisinde olduğunu iddia ederek Pinkfong şirketine 2019'da dava açmıştı.

 

04/11/2020 10:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Baby, Shark, YouTube
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.