Badem yemenin faydaları

İşte badem yemenin faydaları...

ads ads ads ads
18/03/2019

ads
Badem yemenin faydaları

Günlük yaşantınızda daha fazla badem tüketmek, sağlığınız açısından inanılmaz derecede faydalıdır. İşte daha fazla badem tüketmenin nedenlerini sizin için listeledik.

Bağırsak sağlığı: Badem, lif başına 3.5 gram gelecek şekilde bağırsak düzenini sağlamak için mükemmel bir seçimdir.

Kalp sağlığı: İyi bir magnezyum kaynağı olan badem, kalbinizi sağlıklı tutmak için harika bir yöntemdir. Magnezyum, stres önleyici bir mineraldir. Böylece vücudumuzun stresle mücadelesinde önemli rol oynar. Sağlıklı arterler, tansiyon ve kalbin çalışması için gereklidir. Bir porsiyon bademin içerisinde yüzde 20 oranında magnezyum bulunur.

Kas geliştirmede yardımcı olur: Protein denildiği zaman çoğu insanın aklına 'et' gelir. Fakat badem de bir protein kaynağıdır. Bir porsiyon badem de, 6 gram protein vardır. Hücrelerin, dokuların, güçlü bir bağışıklık sisteminin oluşmasında büyük rol oynar.

Cildi iyileştiren E vitamini içerir: Cildimizin, kuruluğu, kırışmayı ve diğer cilt sorunlarını önlemek için yeterli miktarda E vitaminine ihtiyacı vardır. Neyse ki, sadece bir porsiyon badem günlük önerilen E vitamin alımını karşılar.

Diyabet riskini önler: Zengin besin içerikleri nedeniyle düzenli olarak badem tüketmek, kan şekeri seviyelerini dengelemeye ve şeker hastalarının sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Kilo vermeye yardımcı olur: Bademleri atıştırmalık olarak tercih ederseniz, kan şekeri seviyenize pek bir şey olmaz, sabit kalır. Bu da sağlıksız yiyecekler için daha az istekli olacağınız anlamına gelir.

Göz vizyonunu korumaya yardımcı olur: Badem, dünyanın en iyi E vitamini kaynakları arasında olduğundan gözlerin korunmasına yardımcı olur. Çünkü E vitamini, gözlerdeki anormal değişiklikleri önler.

Meme kanseri riskini azaltır: Bir çalışmada, badem tüketen kadınların sadece badem tüketerek meme kanseri riskini en aza indirdiği görülmüştür.

Güçlü kemikler: Bir fincan badem, kemik oluşturucu kalsiyum için yeterlidir.

18/03/2019 11:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Badem, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.