Advertisement

Advertisement

Bağımsızlık Yolu, Muhasebe ve Denetim Meslek Yasası’ndaki değişikliği eleştirdi

Bağımsızlık Yolu, Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasası’nda yapılan değişikliği "ayrımcılığa" neden olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
09/07/2026

Bağımsızlık Yolu, Muhasebe ve Denetim Meslek Yasası’ndaki değişikliği eleştirdi

Bağımsızlık Yolu, Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasası’nda yapılan değişikliği "ayrımcılığa" neden olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Yalçın Ertugan, yazılı açıklamasında bu değişikliğin yurtdışında yetkili muhasip, mali müşavir belgesi almış ve üç yıl bu mesleği yapmış kişilere KKTC'de sınavsız yetkili muhasip belgesi verilmesinin önünü açtığını savundu.

 Ertugan, tasarıyı Meclis'ten geçiren hükümeti ve onaylayan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ı eleştirdi.

Artık yurtdışında eğitim alan kişilerin KKTC’de yetkili muhasip ve denetçi olabilmek için girilmesi zorunlu  sınavlardan muaf olacağını belirten Ertugan, bunu “ayrımcılık” olarak değerlendirdi.

Yalçın Ertugan, “Yurtdışında okuyan kişilerin Şirketler Yasası ve Vergi Yasası’ndan sınava girmeden yetki belgesi almalarıyla var olan durum daha geriye götürülüyor.” görüşünü savundu.

Ertügan, şu soruları da yöneltti:

“Bir yetkili muhasibin, Şirketler ve Vergi yasalarını bilmesi gerekmiyorsa yurt içinde okuyan kişiler neden bu konulardan sınava giriyor? Yok eğer bu yasaları bilmek, görevi hakkıyla yerine getirmek için şartsa, o zaman yurtdışında okuyan kişiler neden sınavdan muaf kabul ediliyor? Yurtdışındaki üniversitelerde KKTC vergi ve şirketler mevzuatı öğretiliyor da bizim mi haberimiz yok?”

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: bağımsızlık yolu, kıbrıs, kktc,
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.