Bağış: Kıbrıs'ta kapsamlı çözümden yanayız

Bağış, Kıbrıs konusunda Türkiye'nin tutumunun kapsamlı ve kalıcı bir çözümden yana olduğunu vurguladı

ads ads ads ads
09/05/2012
TAK

ads
Bağış: Kıbrıs'ta kapsamlı çözümden yanayız

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kıbrıs konusunda Türkiye'nin tutumunun kapsamlı ve kalıcı bir çözümden yana olduğunu vurguladı.

Bağış, "Tarafların seçilmiş liderlerinin uzlaşacakları, siyasi eşitliğe dayalı her türlü çözümü destekleyeceğimizi de her vesileyle vurguluyoruz. Ümit ederim ki adada iki liderin, bir sürpriz yaparak, uzlaştıklarını uluslararası kamuoyu ile paylaştıklarına şahitlik ederiz. Olmazsa, bugüne kadar olduğu gibi Türkiye, KKTC'nin yanında olmaya devam eder. Ama ümit ederiz ki mesele bir an evvel sükunetle hallolur" dedi.

Bağış bugün bir kabulü sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili ilerleme sağlanamadığı için Türk tarafının BM'den güven artırıcı önlemler konusunda çalışması talebi olduğu yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Bağış, "Kıbrıs konusunda benim bildiğim yeni bir stratejimiz yok. Ama Avrupa Birliği sürecinin dışında başka bir uluslararası kurumla herhangi bir çalışma yürütülüyorsa ondan da bilgim olmaması normaldir" diye konuştu.

Türkiye'nin A planının yürürlükte, bu planın da uzlaşıdan ve çözümden yana olduğunu ifade eden Bağış, alternatif planlar da bulunduğunu, ancak şu anda yürürlüğe giren, B, C ve D planları bulunmadığını söyledi.

09/05/2012 23:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs konusu, Bağış, Kıbrıs konusunda Türkiye’nin tutumunun kapsamlı ve kalıcı bir çözümden yana olduğunu vurguladı., Egemen Bağış
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.