Bağış'tan 23 Nisan benzetmesi!

Bağış, Rumların AB dönem başkanlığını "23 Nisan'da çocukların devlet büyüklerinin koltuklarına oturtulmasına" benzetti

ads ads ads ads
04/06/2012
TAK

ads
Bağış'tan 23 Nisan benzetmesi!

Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği dönem başkanlığını önümüzdeki dönem Rum Yönetimi'nin devralacak olmasını "23 Nisan'da çocukların devlet büyüklerinin koltuklarına oturtulmasına" benzetti.

TC Ekonomi Bakanlığı'ndaki 2. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nda konuşan Bağış "Takvimsel bir süreç, 'sıra onlara geldi onları da oturtalım' diyorlar" diye konuştu.

Bağış, "Türkiye'nin dış ticaret rakamları yükseldikçe kendisinin müzakere masasında daha dik oturduğunu" söyledi. Bağış, Türkiye'nin "Doğu uğruna Batı'dan, Batı uğuruna Doğu'dan vazgeçme lüksü"ne sahip olmadığını söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun bir toplantısının ilk kez Davos dışında bir şehirde, İstanbul'da yapıldığını anımsatan Bağış, son yıllarda Türkiye'nin gücünün arttığını ve Türk insanının potansiyelini keşfettiğini kaydetti.

Sekiz ayrı fasılda çalışma grupları oluşturduklarını belirten Bağış, müzakere konularının bundan sonra yılda bir kere ilerleme raporunda değil, sekiz ayrı fasılda tartışılacağını söyledi.

Vize konusuna da çok önem verdiklerini vurgulayan Bağış, "Ama haklı olmak yetmiyor güçlü olmak lazım" dedi.

Günümüzde ekonomik ilişkilerin siyasi ilişkileri belirlediğine işaret eden Bağış, dış ticaret müşavirlerinin çabalarının bu yüzden çok önemli olduğunu, kendilerinin de müşavirlere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Konuşmasının sonunda ticaret müşavirlerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bağış, "Türkiye'nin dış ticaret rakamları yükseldikçe ben masada daha dik oturuyorum" dedi.

04/06/2012 19:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs konusu, Egemen Bağış
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.