Baharda Gidilebilecek Yerler

ads ads ads ads
07/04/2017

ads
Baharda Gidilebilecek Yerler

Hafta sonlarında güneş açınca, baharın kokusuyla hafif hafif rüzgar esince, içiniz kıpır kıpır olur. Peki o zaman kim tutar sizi? Doğayla kavuşmanın tam zamanı olduğu bahar aylarında günleri dolu dolu yaşamak için parklar, korular, deniz kenarı size yetmez. Biraz kentten, kalabalıktan uzaklaşmalısınız. İşte baharda gidilebilecek yerler..

Sessiz, Sakin: Seferihisar

Seferihisar

Türkiye’nin ilk Sakin Şehri olarak kabul edilen Seferihisar baharda bir başka güzel. Bölge, doğa tutkunlarının da vazgeçilmez mekanı. Beldede, Doğa Okulu bile mevcut.

İzmir’den 52 km uzaklıkta Seferihisar, baharda İzmirlilerin özellikle Pazar günleri (yöresel pazarı nedeniyle) tercih ettikleri bir sahil kasabası. İlçenin pazarında ev hanımlarının yaptığı lezzetli otlu böreklerden, baklavalardan, zeytinyağlılardan mutlaka tatmalısınız. Ayrıca baharı müjdeleyen Ege otlarından radikayı ve enginarı da denemelisiniz.

İstanbul’dan Ağva Kaçamağı

İstanbul’dan Ağva Kaçamağı

Ağva, İstanbul’a 1-2 saat uzaklıkta, popüler bir kaçamak noktası. Önce Şile’ye ardından Ağva’ya uğrayabilirsiniz. Genellikle günübirlik ya da hafta sonu kaçamağı için tercih edilen Ağva’da yer alan Kilimli ve Kadırga koyları doğa yürüyüşü için elverişli. Göksu Nehri kıyısında kahvaltı yaptıktan sonra deniz bisikleti ile gezinti yapabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü Yapmak İsteyenlere:

Uçmakdere

Tekirdağ Şarköy’e bağlı Uçmakdere, yamaç paraşütü düşkünleri için olduğu kadar İstanbullular için tam bir hafta sonu kaçamak yeri. Uçmakdere bisiklet tutkunlarının da rotasında mutlaka yer alıyor. Uçmakdere’nin kır kahvelerinden birinde dağlardan toplanmış ıhlamurdan içmeyi ihmal etmeyin.

Karadeniz’de Sevimli Bir Köy: Kıyıköy

Kıyıköy

Bahar’da gidilebilecek en güzel yerlerden birisi de Kıyıköy. Tazecik balıkları, tarihi sokakları, doğal güzellikleri ile Kıyıköy Karadeniz’in en güzel manzaralarından birine sahip. İstanbul’dan Edirne’ye doğru, Çerkezköy’den çıkıp Saray yoluna girdiğinizde cennet havası ile sizi karşılayacak bölgede, yemek için tercihinizi mutlaka balıktan yana kullanın.

Eskişehir Baharda Başka Güzel

Eskişehir

Kışları çok soğuk geçen Eskişehir, “Baharda nereye gidelim?” diyenler için keyifli bir fırsat. Eskişehir’de hayat hep canlı. Odunpazarı’nda tarihi evleri gezip Japon Bahçesi’ni ziyaret edebilir, Porsuk Çayı’nda gondola binerek adeta bir Venedik sefası yaşayabilirsiniz.

Eskişehir’de çiğ börek yemek bir klasik ama Balaban Köftesi’nin de tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

Baharı Cunda’da Karşılayın

Cunda

Cunda, Ege’de baharda gidilebilecek en güzel mekanlardan birisi. Cunda, baharda sizi rengarenk çiçekleri ile karşılar. Rum mimarisinin izlerini taşıyan taş evleri ve sokakları tarihi yeniden yaşatır. Bölgede; Taksiyarhis Kilisesi, Despot Evi, Agia Triyada Kilisesi ve Ayışığı Manastırı’nı gezebilirsiniz.

Ege zeytinyağlıları eşliğinde balığınızı yiyebilir, güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Dağ Havası Almak İsteyenlere: Kaz Dağları

Kaz Dağları

Baharda dağ havası alalım derseniz, doğal güzellikleri ve tarihi ile ünlü Kazdağları’nı tercih edebilirsiniz. Eteklerindeki taş evli köyleri ile ziyaretçilerinin hatıralarında yer edinen Kaz Dağları, temiz havasını ciğerlerinize çekerek dağ yürüyüşü yapmak için ideal bir yer.

07/04/2017 15:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bahar, tatil, seyahat, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.