Bakan müjdeyi verdi: Girne'ye iki yeni okul yapılıyor

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Girne bölgesine biri ilkokul biri de ortaokul olmak üzere iki yeni okul yapılacağını kaydederek, “En doğru yatırım, eğitime yapılan yatırımdır” dedi.

ads ads ads ads
22/02/2018

ads
Bakan müjdeyi verdi: Girne'ye iki yeni okul yapılıyor

Cemal Özyiğit, son dönemlerde özellikle Girne bölgesine hem yurtiçinden, hem de yurtdışından yoğun nüfus akışına bağlı olarak merkezlerdeki okullarda ciddi sıkışıklıklar yaşandığını ve ders yılı başında bazı öğrencilerin eğitime başlayamadığını anımsattı.

Özyiğit, Karakum’da bulunan karkas binada incelemelerde bulunarak, binanın ortaokul olarak tamamlanmasıyla ilgili çalışmaların yapıldığını belirtti. 

“KARAKUM’DAKİ ORTAOKULDA 18 DERSLİK, 6 LABORATUVAR OLACAK”

Bu projenin teknik detaylarını bakanlık olarak hızlandıracaklarını dile getiren Özyiğit, ihale süreçlerini sonlandırmayı planladıklarını da aktardı. 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özyiğit, 18 derslik ve 6 laboratuvarın bulunacağı ortaokulu en kısa sürede eğitime kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

PÜSKÜLLÜ’YE YAPILACAK İLKOKUL 350 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

Girne Püsküllü bölgesinde belirlenen yeni okul arazisinde de incelemelerde bulunan Cemal Özyiğit, buraya 23 Nisan İlkokulu başta olmak üzere bölge okullarında yaşanan yoğunluğu azaltmak adına ilkokul yapılmasının uygun görüldüğünü aktardı.

Özyiğit, yeni ilkokul projesinin hazır olduğunu, seçim yasakları girmeden ihaleye çıkılması için gerekli koşulları sağlayarak projenin tamamlamak istediklerini ifade ederek, 14 derslik ve idari binalarıyla okulun yaklaşık 350 öğrenciye hizmet vereceğini söyledi.

Bakan Özyiğit, “En doğru yatırım, eğitime yapılan yatırımdır” dedi. 

22/02/2018 19:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: girne, okul, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.