Advertisement

Advertisement

Bakan Oğuz: Saldırgan 30 Temmuz'da turist olarak KKTC'ye giriş yaptı

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Taşkınköy'deki bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren zanlının 30 Temmuz'da Türkiye üzerinden turist olarak KKTC'ye giriş yaptığını açıkladı. Oğuz, zanlının geçmiş yıllarda da kısa süreli ziyaretlerde bulunduğunu belirterek, olayın ülke güvenliği açısından kapsamlı şekilde değerlendirildiğini söyledi.

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
04/08/2026

Bakan Oğuz: Saldırgan 30 Temmuz'da turist olarak KKTC'ye giriş yaptı

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Taşkınköy'de meydana gelen bıçaklı saldırıyla ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. BRT'de yayımlanan "Gündem 12" programına telefonla bağlanan Oğuz, saldırıyı gerçekleştiren zanlının 30 Temmuz Perşembe günü Türkiye üzerinden turist statüsünde KKTC'ye giriş yaptığını açıkladı.

Zanlının ülkeye ilk kez gelmediğini belirten Oğuz, ilk girişini 2018 yılında dört günlüğüne, ardından 2025 yılında beş gün, 2026 yılının şubat ayında ise üç günlüğüne gerçekleştirdiğini söyledi. Oğuz, son olarak 30 Temmuz'da yeniden adaya giriş yapan zanlının kısa süre sonra saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade etti.

"Geliyor, çıkıyor; normal bir turist gibi Türkiye Cumhuriyeti üzerinden giriş yapıyor. Daha sonra bu vahim olay yaşanıyor" diyen Oğuz, olayın yalnızca bireysel bir suç olarak değil, ülke güvenliği açısından da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaşanan saldırının toplumda büyük infial yarattığını kaydeden Oğuz, güvenlik birimlerinin olayın tüm yönlerini incelediğini belirterek, "Burada kişisel boyutun ötesinde ülke güvenliği açısından tabloya bakıyoruz. Değerlendirmelerimizi de bu çerçevede sürdürüyoruz." dedi.

Suçla mücadelede polis teşkilatının etkin çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Oğuz, nüfus hareketleri ile suç türlerine ilişkin analizlerin sürdüğünü, suç ve suçluların takibini güçlendirecek yasal düzenlemelerin de gündemde olduğunu ifade etti.

Geçmişte yaşanan organize suç olaylarına da değinen Oğuz, ülkeye gelerek belirli sektörleri hedef alan tetikçilere yönelik soruşturmaların başarıyla sonuçlandırıldığını, olayların iç bağlantılarının ortaya çıkarıldığını ve organize suç örgütlerine karşı önemli operasyonlar gerçekleştirildiğini söyledi.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: Dursun Oğuz, Bıçaklı Saldırı
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.