Bakan Taçoy: Nakit akışında problem oldu

Taçoy, şu anda bir virüs ile savaştıklarını ve bu savaşın ekonomiyi etkilediğini ifade ederek, nakit akışında problem olduğunu, bir süre daha bu sıkıntının süreceğini belirtti. 

ads ads ads ads
05/05/2020
HK

ads
Bakan Taçoy: Nakit akışında problem oldu

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da, geçen hafta meclis kürsüsünden Bakanlar Kurulu’nun hangi iş yerlerinin nasıl açılacağı konusunda hazırlık yaptığını ve birçok konuya cevap verebilecek detaylandırma yaptıklarını anlattıklarını kaydetti.
Taçoy, denetimlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Müfettişleri tarafından yapılacağını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda gerekli denetimlere destek vereceğini açıkladığını ifade etti.
İş yerlerinin denetimlerine dünden itibaren başlandığını, bu denetimlerin süreceğini ifade eden Taçoy, kendi bakanlığının da gerekli denetimleri yapacağını, ancak bu denetimleri yaparken de diğer bakanlıklarla koordineli şekilde çalışacaklarını ve iş yerlerini sıkmayacaklarını anlattı. Taçoy, hiçbir denetimi es geçmediklerini vurgulayarak, örneğin maske satışına yönelik bazı kararlar ürettiklerini ve bazı fiyat ve üretim tedbirleri aldıklarını söyledi.
Bazı iş yerlerinin açılıp bazılarının kapalı kalması kararını tek başlarına almadıklarını, kapalı olanların Mayıs’ın ikinci haftası açılmasının ön görüldüğünü ve bu kararların ilgili sektörlerle konuşularak alındığını ifade eden Taçoy, bu salgınla ilgili en önemli konunun temas olduğunu, bu yüzden yemek veya berber, güzellik uzmanlığı gibi temas yoluyla hizmet verecek işletmelerin açılmasının gerekli tedbirlerin alınmasının ardından olacağını kaydetti.
Taçoy, şu anda bir virüs ile savaştıklarını ve bu savaşın ekonomiyi etkilediğini ifade ederek, nakit akışında problem olduğunu, bir süre daha bu sıkıntının süreceğini belirtti. 
Bu süreçte piyasaya vadeli düşük faizli ve TL cinsinden bir “can suyu” vermeleri gerekeceğini anlatan Taçoy, ilk etapta küçük işletmelere destek vermeye çalıştıklarını, büyük işletmelerin de buna ihtiyaç duyabileceğini ifade ederek, her sektörle dayanışmayı sürdüreceklerini ve sıkıntıları aşacaklarına inandığını söyledi. 

05/05/2020 14:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hasan taçoy, koronavirüs, Bakanlar Kurulu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.