Bakanlar Kurulu kararları açıklandı

ads ads ads ads
22/04/2020

ads
Bakanlar Kurulu kararları açıklandı

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı. Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay alınan kararları açıkladı.

Bakanlar Kurulu kararları şöyle:

- Maske takmak artık zorunlu.

- Cuma’dan itibaren maske sokağa çıkılan her halde zorunlu.

- Toplu iftar, iftar çadırı veya toplu ibadet, Ramazan ayı boyunca olmayacak.

- Aynı zamanda sahur organizasyonlarına da izin verilmeyecek.

- 3-27 Nisan tarihine kadar devam edecek olan KKTC vatandaşlarının deniz yoluyla adaya gelme yasağını 30 Nisan’a kadar uzattık. Bunun tek istisnası, Sağlık Bakanlığının verdiği sevk kararı ile tedavi görmek üzere yurt dışında olanlar, kendisi ve refakatçı deniz yoluyla adaya gelebilecek.

Cenaze maksadı ile birinci derece yakınlar yurt dışında ise, adaya gelebilecek ama karantina kuralları uygulanacak.

-  GKK Komutanlığı da toplantıya katıldı. Askeri birlikler içerisinde tedbirler artırıldı. Askerlik Yasası’nda değişiklik olacaksa, bedelli askerlik için değişiklikleri görüştük. Bunun için bir komite kurulacak. Değişiklikleri görüşecek. Gerek 30 günün 15 gününü yapanlar, gerek tarih sıkıntısı yaşayanlarla ilgili esnek davranılacak.

- İşsizlik ödeneği alan vatandaşlar, aynı miktar çerçevesinde ödenmeye devam edecek. Sadece geçici ve bu döneme özgü işsizlik ödeneği 1500 TL olacak. İki rakam arasındaki fark nedeniyle istismar önlenecek. Bundan sonra işsizlik ödeneğine başvuru revize edilecek.

- Belli bazı sektörlerin hangi şartlarda, ne zaman açılabileceği bu toplantıda ele alındı. Sağlık, Ekonomi ve Çalışma Bakanları Cuma gün toplantı yapacak ve 30 Nisan sonrası, hangi sektörün hangi şartlarda açılacağını ele alacak. Sağlık Bakanlığı mevcut koşullar hakkında bilgi verdi. Test yapma kapasitemizi nasıl artırabileceğimiz konusunda rakamları bizlerle paylaştı. Test sayısının artmasının yanında, solunum cihazlarının sayısı da arttı.

- Riskin daha yüksek olduğu kesimlerde, bazı belediye çalışanlarından başlayarak, polis, sağlık, eczane ve kamu kuruluşlarında çalışan kesimlere artan biçimde test yapılacak. Hangi sektörlerin ne zamandan itibaren açılacağı belirlenecek ve önümüzdeki hafta duyurulacak.

- Sağlık Bakanlığı ile Tabipler Birliği arasında protokol imzalandı. AB’nin sağlayacağı imkan ile Temmuz ayını geçmeyecek şekilde, 25 doktor ve sağlık çalışanı için sözleşmeli olarak hizmet alımı yapılacak. AB de finansmanını karşılayacak.

- Aldığımız tedbirler herkes tarafından benimsendi, sonuç alıcı bir sürece doğru gidiyoruz. Aldığımız kararlara herkesin uygun davranması halinde daha hızlı bir şekilde sonuca gideceğiz.

22/04/2020 19:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bakanlar Kurulu kararları açıklandı, kıbrıs özersay, korona virüs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.