Bakanlık kuraklık çalışmalarına başladı

ads ads ads ads
03/03/2016

ads
Bakanlık kuraklık çalışmalarına başladı

Ülke genelinde Aralık-Ocak aylarında beklenen yağmur yağmadı, kuraklık ekili tarlaları vurdu. Üretici “acil önlem” çağrısı yaptı. Tarım Bakanlığı kuraklık konunu masaya yatırdı

KURAKLIK TESPİT EDİLECEK: Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, Toprak Ürünleri Kurumu ve Tarım Sigorta Fonu yetkilileri önceki gün bir araya gelerek kuraklık konusunda durum değerlendirmesi yaptı. Bakanlık Müsteşarı Ercan Sınay, “Kuraklık boyutunun tespiti ve gelecekte alınacak önlemler konusunda değerlendirme yaptık. Gerekli çalışmaları başlattık” dedi

Duygu ALAN/HAVADİS

Aralık- Ocak aylarında görülen kuraklık nedeni ile özellikle Mesarya bölgesi olmak üzere ülkede birçok arazide ekinler kurudu.

Kuraklık, ülkede kaba yem sıkıntısını da beraberinde getirdi. Kasım ayında 20 TL olan balanın fiyatı kuraklık nedeni ile şimdiden 90 TL’ye kadar çıktı.

Üreticiler, bir an önce ülkeye kaba yem ithal edilip uygun fiyata üreticiye satışının yapılmasını istedi, Tarım Bakanlığı yetkililerine “kuraklığa karşı acil önlem” çağrında bulundu.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı kuraklık konusunu gündemine aldı. Bakanlık yetkilileri ile Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) ve Tarım Sigorta Fonu yetkilileri önceki gün bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, kuraklık nedeni ile alınacak önlemler konusunda gerekli çalışmalar dün itibari ile başlatıldı.

Sınay: Kuraklık konusunda çalışma başlatıldı

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı Müsteşarı Ercan Sınay, konuya ilişkin açıklamasında, bakanlık yetkilileri ile Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) ve Tarım Sigorta Fonu yetkililerinin önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda, kuraklık konusunun ele aldıklarını kaydetti.

Yapılan değerlendirme sonucunda alınacak önlemlere ilişkin çalışma başlatıldığını aktaran Sınay, “Ülkedeki kuraklık boyutunun tespiti ve gelecekte alınacak önlemler konusunda değerlendirme yaptık. Buna göre de gerekli çalışmaları başlattık” dedi. 

03/03/2016 12:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kuraklık, tarım bakanlığı, çiftçi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.