Balıklar telef oldu

ads ads ads ads
03/09/2016

Hamitköy Gölü kuraklıktan nasibini alarak suyunu tüketti

ads
Balıklar telef oldu

Hakan YILDIRIM

Kuraklığın hızlı adımlarla kendini göstermesiyle göller kurumaya başladı ve balıklar telef oldu. Kanlıköy Gölü’nün ardından Hamitköy gölü de kuraklık sebebiyle kurudu. Suların çekilmesi ile balıklar telef oldu, ortaya büyük bir çevre felaketi çıktı. Telef olan balıklar çevrede kirliliğe neden olurken, sağlık açısından da büyük sorun teşkil ediyor.

“Maliyet yüksek diyorlar”

Diyalog’a konuşan Hamitköy Muhtarı Feyzullah Bostancı, “Gölet 94 yılında hizmete girdi, sellerden dolayı içine toprak birikti, su alma kapasitesi de azalıyor. Kurak geçmesi nedeniyle gölet kurudu, balıklar telef oldu. Göletin temizlenmesi lazım, devletin el atması lazım. Bunlarla ilgilenmesi gereken kurum Su Dairesi ve Kaymakamlık. Maliyetin daha önce konusu oldu, maliyetin yüksek olduğunu söylediler ve o şekilde kaldı.”

“Duyarsız kaldılar”

Bölge sakinlerinden Arif Çocuk, yetkilileri uyardığını ancak sonuç alamadığını ifade etti. Çocuk, “Bir ay önce yetkilileri uyardım, herkes duyarsız kaldı ve bu hale geldi. Balıklar ölüyor, olan oldu ama bu toprağın temizlenmesi lazım. Hamitköy gölü çok derin ancak müdahale edilmesi gerekiyor” dedi.

KAYNAK: DİYALOG 

03/09/2016 11:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hamitköy gölü, kuraklık, su, balık
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.