Banyonuzu Güzelleştirin -Kullanışlı Hale Getirin

ads ads ads ads
20/01/2018

ads
Banyonuzu Güzelleştirin -Kullanışlı Hale Getirin

Evimizin namahrem kısımlarından,dinlenmeye başlamak için ilk koştuğumuz alanımız banyo tasarımından,küçük ise nasıl kullanışlı hale nasıl getirebiliriz konusuna değineceğim. Aslında alanımız büyük de olsa,küçük de olsa dekorasyonunda en zorlayıcı alanlarda ilk üçe girebilir.                        

Banyo duvarlarımız için uygun bir ayna,raf ,zemin ve duvar kaplaması seçmek;mekana modern bir görüntü katarken ferahlığa da ev sahipliği edecek.

Banyosu küçük olanlara vermem gerektiğini hissettiğim bir bilgi var; banyonuz ne kadar küçük olursa olsun küvet,duşakabin,çamaşır makinesi ve lavabo olması gereken materyallerdir.

Küçük banyoları daha geniş göstermenin anahtarı ise;doğru renk seçimidir.Daha önce bahsettiğim renklerin mekana etkisi bu evrede de işimize yarayacak.Mekandaki büyük alanların koyu renk tercih edilmemesi gerekiyor.Uçuk gri ,krem ve beyaz rengi banyonun büyük alanlarında tercih ederken koyu renkleri daha minimal alanlarda,aksesuarlarda tercih etmemiz gerekir.

Banyo duvarlarımız da parlak renklere aralıklı şekilde yer vermemiz yine ferah görüntüyü sağlayacaktır.Bir diğer önerim ise kompakt bir tasarım  kullanmalısınız, tabi mekanınızın ebatı gerçekten küçük ise.Kullanışlı olacak,yer kazancınız olacak ve trend takipçileri için modern,farklı bir etki katacak.   

                 

Bir başka stil kazandırabileceğimiz yöntem ise kontrast yaratmak olacak. Kontrast küçük bir mekanı inanılmaz boyutta etkileyebilecek bir yöntem. Bunu da “yüksek kontrast” ve “düşük kontrast” diye ayırmak mümkün. Örneğin “yüksek kontrastlı” bir banyoda duvar karoları, lavabo ve tuvalet sade görünürken, bunlar dışındaki herşey adeta uçabilir.

Yani “yüksek kontrastlı” bir mekanda tek bir faktör diğerlerinden radikal şekilde farklı olmalı. Bu da söz konusu malzemenin olduğundan daha küçük görünmesini sağlayacaktır. Yüksek kontrastlı bir malzeme genellikle daha “kişilik” sahibidir ve dramatik olabilir. Ayrıca size aksesuar kullanma şansı verir.

“Düşük kontrastlı” bir mekan ise genellikle benzer renk tonlarına sahip olan ve şık dokunuşları barındıran bir tarzdır ve farklı düzeyde ürünleri bir araya getirir. Böylece odadaki malzemeler hem renk hem derinlik olarak birbirlerine benzerler. Üstelik bu tarz, bir mekanın olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Rahatlatıcıdır ancak benzer tonlar nedeniyle zaman zaman sıkıcı da görünebilir.

Evet,şimdi banyonun ebatını ele almadan,tasarımlarda neler yapabiliriz bundan bahsedelim.

Banyolarınızda iki yarışan renk yerine,daha iddialı bir renk kullanmanız modern bir görüntüyü daha çok sağlayacak ve yorucu bir etki uyandırmayacak.

Farklı ,avangart bir banyo istiyorsanız tam sizlik bir tavsiyem var.Duş perdelerinizi avangart bir perde tercih edin,sade beyaz renginin farklı duvar aksesuarları ve tabloları ile dans ettirin. Eminim bu sizinde hoşunuza gidecek.

Modern bir görüntü için bir diğer seçeneğimiz ise büyüsünü hiçbir mekanda yitirmeyen ahşap ile siyahın muhteşem uyumu.Tabi mekanınız büyük ise siyah yoğunluğunu beyaz ile tamamlamalı.Lavabodan küvete kadar her materyaliniz modern,yeni ürünler olmalı ki yalın aksesuarsız bir modernlik elde edebilesiniz.

Banyomuz da kullanışlı bir ortam sağlamak istiyorsak lavabo altlarını dolap ile kapatmak yerine askı raf sistemini de tercih edebiliriz.Açık rengin hakimiyetini koruyup,eskitme ayna ve çiçek aksesuarları ile hem ferah hem de doğa içerikli yalın şıklığı elde edebiliriz.

Genel olarak;küçük alanlarımız da skaladan açık tonları ve onlara eşlik edecek tek ve iddialı rengi küçük parçalarda uyarlamamız gerekir.Banyo dekorasyonlarımız da avangart,modern görüntüler, renkler,çarpıcı malzemeler(ahşap,cam,koyu parlak mermer,epoksi vb.) ya da ilgi çekici tarzınızı yansıtacak aksesuar,ayna seçimleriniz ile mükemmel bir esinti oluşturmanız mümkün. Keyifli dekorasyonlar.

İÇ MİMAR İPEK SÖYLEMEZ

20/01/2018 15:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: banyo, dekorasyon
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.