Barbie aşı uzmanı oldu: Oxford/AstraZenaca aşısını geliştiren Prof. Dr. Sarah Gilbert’ın oyuncak bebeği yapıldı

İngiltere’de yer edinen Oxford Üniversitesi’nde aşı bilimi olan Prof. Dr. Sarah Gilbert, son iki yılı epeyce ağır olarak geçirdi.

ads ads ads ads
04/08/2021

ads
Barbie aşı uzmanı oldu: Oxford/AstraZenaca aşısını geliştiren Prof. Dr. Sarah Gilbert’ın oyuncak bebeği yapıldı

İngiltere’de yer edinen Oxford Üniversitesi’nde aşı bilimi olan Prof. Dr. Sarah Gilbert, son iki yılı epeyce ağır olarak geçirdi. Covid-19’a karşı geliştirilen Oxford/AstraZeneca aşısının ardındaki adlardan kabul edilen Gilbert, Wimbledon’da ayakta alkışlandı. Artık onun onuruna bir Barbie bebek yapılmış oldu.

ÇOCUKLARIN STEM ALANLARINA YÖNLENDİRMESİNİ UMUYORUM

Gilbert, bu hareketi başlangıçta “oldukça acayip” bulduğunu lakin kız çocuklarına bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında emek harcamaları için esin vereceğini umduğunu söylemiş oldu:

“Gelecek jenerasyonların STEM (Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) mesleklerine esin verme mevzusunda tutkuluyum ve Barbie’mi gören evlatların bilimdeki mesleklerinin etrafımızdaki dünyaya yardım etmek için ne kadar yaşamsal bulunduğunu anlayacaklarını umuyorum. Dileğim, bebeğimin ufaklıklara bir aşı uzmanı suretiyle bilincinde olmayabilecekleri meslekleri göstermesi.”

FARKLI BİLİM İNSANLARI DA DAHİL EDİLDİ

Bununla beraber, oyuncak şirketi Mattel, Gilbert’ın yanı sıra dünya genelinde  diğer beş kadın bilim insanoğlunun da oyuncak bebeklerini yapmış oldu. Bunlar ortasında ABD’li sağlık çalışanları Amy O’Sullivan ve Dr. Audrey Cruz, Kanadalı doktor ve aktivist Dr. Chika Stacy Oriuwa, Brezilyalı biyomedikal araştırmacı Dr. Jaqueline Goes de Jesus ve ön saflardaki işçi için gene kullanılabilir bir kıyafet tasarlayan Avustralyalı doktor Dr. Kirby White yer ediniyor.

Mattel Barbie ve oyuncak bebeklerinin kıdemli önder yardımcısı ve global lideri Lisa McKnight, “Barbie, tüm cephe çalışanlarının pandemi ve artan zorluklarla yüzleşirken çok büyük fedakarlıklar yaptığını kabul ediyor. Uğraşlarına ışık tutmak için, gelecek kuşaklara bu kahramanları anlatabilmek için öykülerini paylaşıyoruz” diye konuştu.

Öte taraftan, Mattel seneler içinde, mesleklerinin kilometre taşlarını kutlamak için Johnny Depp, Jennifer Lopez ve Cher suretiyle yıldızlara benzeyen bebekler yapmış oldu. Geçen ay tenis yıldızı Naomi Osaka’yı model alan bir Barbie bebek, piyasaya sürülmesinden saatler sonrasında tükendi.

Irk eşitsizliğiyle çaba etmesi ve kadın haklarını savunmasıyla tanınan Amfo’nun Barbie’si Mart ayındaki Dünya Bayanlar Günü öncesinde piyasaya sürüldü. Mattel ayrıyeten yakın vakitte İlham Veren Bayanlar serisinin bir kesimi olarak bir Rosa Parks Barbie’yi piyasaya sürdü.

KAYNAK: NTV

 

04/08/2021 11:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Barbie, aşı uzmanı, Oxford/AstraZenaca, aşı, haberkıbrıs,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.