Barış Gücü'ne Kadın Komutan

ads ads ads ads
12/08/2014

ads
Barış Gücü'ne Kadın Komutan

Norveçli Tümgeneral Kristin Lund Kıbrıs’taki Birleşmiş Biletler Barış Gücü (UNFICYP) Komutanlığı görevini dün Birleşmiş Milletler kontrolündeki ara bölgede düzenlenen törenle devraldı.

Kristin Lund UNFICYP Komutanlığı görevi Çinli Tümgeneral Chao Liu’dan devraldı. Liu UNFICYP Komutanlığı görevini Şubat 2011’den itibaren yürütüyordu.

UNFICYP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim törende yaptığı konuşmada Çinli Tümgeneral Chao Liu’ya hizmetleri için teşekkür ederek Liu’nun profesyonelliği, bağlılığı ile liderliğini övdü.

LUND’UN ÖZGEÇMİŞİ

Lund’un 34 yılı aşkın ulusal ve uluslar arası düzeyde ordu tecrübesi bulunuyor. Tuğgeneral rütbesiyle 2007-2009 döneminde Norveç Silahlı Kuvvetler Komutanlığında Komutan Yardımcısı görevini yürüten Lund, 2009’da Tümgeneralliğe yükselen ilk bayan asker oldu.

Lübnan ve Bosna’da da Birleşmiş Milletler altına görev yapan Lund, 1991 Suudi Arabistan, Balkanlar ve Afganistan’da da dahil pek çok ülkede uluslararası operasyonlarda da yer aldı. 1958 doğumlu olan Lund, ayrıca Birleşmiş Biletler Barış Gücü operasyonu yöneten ilk kadın olma özelliğini de taşıyor. TAK

12/08/2014 11:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Norveçli Tümgeneral Kristin Lund, bm, komutan, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.