Başbakan Erhürman hükümetin icraatlarını anlattı

Erhürman, hükümetin hem halkın sosyal ve ekonomik refahını artıracak hem de adil ve kalıcı bir çözüm için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

ads ads ads ads
16/03/2019

ads
Başbakan Erhürman hükümetin icraatlarını anlattı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı, Başbakan Tufan Erhürman, hükümetin hem halkın sosyal ve ekonomik refahını artıracak hem de adil ve kalıcı bir çözüm için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

CTP Genel Başkanı, Başbakan Tufan Erhürman, partisinin Lefkoşa İlçe Kongresi’nde konuştu

Kongreye hitabında 12 aylık hükümet icraatları hakkında bilgi veren Erhürman, “Hem halkımızın sosyal ve ekonomik refahını artıracak hem de adil ve kalıcı bir çözüm için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Hükümetteki 12 ayı özetleyen Erhürman, 15 Şubat’ta güvenoyu aldıklarını, Nisan’da bütçeyi geçirdiklerini, Türkiye’den maddi katkıların o dönemde devreye girdiğini, ardından yerel seçimlerin yapıldığını, Türkiye’de de yaşanan yerel seçimlerin ardından Temmuz ayı itibarıyla TL’nin değer kaybından doğan ekonomik krizle mücadele etmeye başladıklarını aktardı.

Erhürman, sonbahara kadar bu durumla uğraştıklarını, ardından sel felaketi yaşadıklarını, bu süreçler içerisinde uzun erimli mücadele ve çalışma gerektiren konuların da gündemlerinde olduğunu kaydetti.

Başbakan Erhürman, krizin yaşandığı 12 ay içerisinde birçok şeyi gerçekleştirdiklerini de anlattı.

Erhürman ‘Biz hizmet sözü verdik, en zor koşullarda sözümüzü tutmak için birçok şeyi yoktan var ettik. Adalet sözümüz vardı. Bugüne kadar nerede istihdam yapıldıysa veremeyeceğimiz tek bir hesabımız yoktur. Bizden önce neler yapıldığı ortadadır. Kamuyu zarara uğratanlarla ilgili hesap sorma yönünde atılan adımlar, hazırlanan ve Savcılığa iletilen raporlar ortadadır’ dedi.

CTP’nin ellinci yılına yaklaştığını, bu süre içerisinde biriken deneyim ve ödenmiş bedeller olduğunu da belirten Erhürman, CTP’nin ilkeler üzerinden hareket eden bir parti olduğunu ve en önde gelen ilkelerinden birinin de hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve adalet olduğunu vurguladı.

Tufan Erhürman “İlkelerimizden bir tanesi de temel hak ve özgürlüklerin AİHM tarafından geliştirildiği şekilde ülkemizde yaşanmasıdır” dedi.

Kitap bulundurmanın sadece kendi başına bir suç olarak kabul edilemeyeceğini belirten Erhürman, Gazimağusa Mahkemesi’nden de kısa süre önce bu yönde bir karar çıktığını hatırlattı.

Erhürman şunları kaydetti:“Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin iç hukukumuzun parçası olduğu yönünde kararlar var. Başbakan polisin cezai soruşturmasına, yargıya müdahale etsin diyenler de oldu. Biz hukukun üstünlüğünün gereğinin cezai soruşturmalara ve yargıya yürütme tarafından müdahale edilmemesi gerektirdiğini biliyoruz.

Ne yaptığımızı ve ne söylediğimizi çok iyi biliyoruz. Polisin cezai soruşturmasına, yargıya yürütme müdahale etmeyecek, temel hak ve özgürlükler uluslararası standartlarda korunacak. Kimse bundan kuşku duymasın”

16/03/2019 15:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tufan Erhürman, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.