Başbakan Tatar: Türkiye ile imzalanan anlaşma ekonomi için güvencedir, dayanaktır

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Türkiye ile imzalanan anlaşmanın ekonomi için güvence ve dayanak olduğunu kaydetti.

ads ads ads ads
01/06/2020

ads
Başbakan Tatar: Türkiye ile imzalanan anlaşma ekonomi için güvencedir, dayanaktır

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Türkiye ile imzalanan anlaşmanın ekonomi için güvence ve dayanak olduğunu kaydetti.

Başbakan Tatar, “Bundan sonra yapmamız gereken bütçemizi doğru idare etmek, reel sektörümüzün, üreticimizin bu pandemiden kalıcı zarar görmesini engellemektir. Yapmamız gereken ülkesel üretimimizi artırmak yerel işgücümüzü daha etkin bir şekilde kullanmaktır. Hükümetimiz sorunların bilincindedir ve çözümler üzerinde tüm sektörlerle diyalog içinde çalışmaktadır.” dedi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Başbakan Ersin Tatar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yetişmiş, kültürlü insan potansiyeli, çalışkanlığı ve girişimciliği ile mevcut sıkıntıları aşarak mutlaka daha güzel günlere ulaşacağını” belirtti.

Başbakan Tatar, dün öğleden sonra başlayarak, gece saatlerine kadar devam eden bir programla Güney Mesarya’nın, Paşaköy, Vadili, Akdoğan, Güvercinlik, Korkuteli, Beyarmudu ve Çayönü köylerini ziyaret etti.

Başbakan Tatar, ziyaretlerinde vatandaşlar, muhtarlar, Türkmenköy, Vadili ve Beyarmudu belediye başkanları ile görüşerek sorunlar hakkında bildi aldı, hükümet çalışmalarını anlattı.

Ersin Tatar, yaptığı konuşmalarda, “halkın devam eden Covid-19’la mücadele sürecinde sergilediği olumlu tutumu övdü ve aynı anlayışla ekonomik sorunların da giderileceğine yürekten inandığını” vurguladı.

Başbakan Tatar, “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yetişmiş, kültürlü insan potansiyeli, çalışkanlığı ve girişimciliği ile mevcut sıkıntıları aşarak mutlaka daha güzel günlere ulaşacağını” belirtti.

Tatar şöyle konuştu:

“Türkiye ile bir anlaşma imzalanmıştır. Bu anlaşma ekonomimiz için bir güvencedir, dayanaktır. Bundan sonra yapmamız gereken bütçemizi doğru idare etmek, reel sektörümüzün, üreticimizin bu pandemiden kalıcı zarar görmesini engellemektir. Yapmamız gereken ülkesel üretimimizi artırmak yerel işgücümüzü daha etkin bir şekilde kullanmaktır.

Hükümetimiz sorunların bilincindedir ve çözümler üzerinde tüm sektörlerle diyalog içinde çalışmaktadır.”

01/06/2020 16:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ersin tatar
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.