Başbakan Tatar’dan 10 Kasım mesajı

Tatar, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

ads ads ads ads
08/11/2019

ads
Başbakan Tatar’dan 10 Kasım mesajı

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
Başbakan Ersin Tatar mesajında şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk yok edilmek istenen bir milleti ayağa kaldıran, kurtuluş savaşı ile emperyalizmin pençesinden kurtararak bir Devlet kurmasını sağlayan 20’nci yüzyılın en önemli, Komutanı, Devlet adamı ve İnkılapçısıdır.

Modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk ile Türk milleti mazlum milletlerin özgürlüklerine kavuşup Devlet kurmalarına da ilham kaynağı olmuştur.
Kıbrıs Türkleri de onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile Atatürk’ün izinden yürüyerek varoluş ve özgürlük mücadelesini vermiş kendi Devleti’ni kurmuştur.

Halkımız ilelebet “ bağımsızlık benim karakterimdir “ veciz sözlerinin sahibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayacak, egemenliğinden, istiklalinden, güvenliğinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nden vazgeçmeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yılında, sevgiyle, saygı ve rahmetle anıyorum.Ruhun Şad Olsun.”

08/11/2019 17:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tatar, 10, kasım, mesaj, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.