Başbakan'dan Önemli Açıklama

ads ads ads ads
13/08/2014

ads
Başbakan'dan Önemli Açıklama

Bakanlar Kurulu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

Başbakan Yorgancıoğlu saat 10.45’te, toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yorgancıoğlu, 2013-2014 Tarımsal Üretim döneminde 872 bin dönüm alanda ekim yapıldığını, ancak bu yılın kurak geçmesinden 760 bin dönüm alanın kuraklığa girdiğini ifade ederek, bu çerçevede yüzde 90 kuraklığa giren alanlara dönüm başına 80 TL, yüzde 70 kuraklığa giren alanlara 56 TL, yüzde 50’ye ise 40 TL ödeme yapılacağını kaydetti.

Bu çerçevede kuraklık alanına giren alanlar için üreticilere toplam 52 milyon 500 bin TL ödeme olacağını işaret eden Yorgancıoğlu, bu ödemelerin 18 milyon 500 bin TL’sinin Tarım Sigortası, 34 milyon TL’sinin ise Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından yapılacağını söyledi.

Yorgancıoğlu, bu çerçevede kuraklık ödemelerinin yarısı olan 26 milyon 750 bin TL’nin üreticilere önümüzdeki hafta yapılacağını, geriye kalan kısmının ise tohumluk veya yine nakit olarak ileriki günlerde ödeneceğini kaydetti.

Narenciye için ise üreticilere ödenecek doğrudan gelir desteğinin 7 milyon TL olduğunu, bunun yarısı olan 3,5 milyon TL’nin de önümüzdeki hafta ödeneceğini ifade eden Yorgancıoğlu, geriye kalan ücretin de üreticilere en erken zamanda verileceğini kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun aldığı vergi affı kararı konusunda topluma çağrıda bulunarak, esnaf, kurumsal yapıda olan şirketler, belediyeler ve vatandaşlardan vergi affından yararlanmasını istedi.

Yorgancıoğlu, 3 aylık süreyi uzatma gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, bu aftan 23 bin 500 esnaf, 4 bin 824 kurumsal yapıda olan şirket olmak üzere toplam 28 bin 304 esnaf ve şirketin yararlanabileceğini, bu yüzden sıkıntıların aşılması ve borçların temizlenip yeniden yapılandırılması için hak sahiplerinin bu haktan yararlanması gerektiğini anlattı.

Cezaların silineceği, borcun yapılandırılacağı bu aftan belediyelerin ve belediyelere borcu olan vatandaşların da yararlanmasını isteyen Yorgancıoğlu, bu af ile belediyelere de rahatlama geleceğine işaret etti.

Vakıflar İdaresi’nden ev, iş yeri ve küçük dükkan kiralayanlarında bu uygulamadan yararlanabileceğini ifade eden Yorgancıoğlu, herkesin geciken borçlarını yapılandırmasını ve bu aftan yararlanması gerektiğini vurguladı.

13/08/2014 11:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kuraklık, ödeme, bakanlar kurulu, özkan yorgancıoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.