Basın-Sen: Atılan başlıklar olayı masumlaştırıyor

ads ads ads ads
07/08/2020

ads
Basın-Sen: Atılan başlıklar olayı masumlaştırıyor

Balıkesir köyünde eşinin kaburgalarını kırıp tecavüz eden ve mahkemede  "Aldatılıyorum. Aşırı şekilde acı içindeyim.” şeklinde ifade veren zanlı Kadir Polat ile ilgili haberlerde "Aldatılıyorum" başlığının öne çıkmasına Basın-Sen 'den tepki geldi.

Basın-Sen şu ifadeleri kullandı:

Biliyoruz, biz karar merci değiliz ama gerçekten artık yeter!

Bazı yaşanılan olayların içerisinden, sırf okunmak ve okutmak için bazı haber siteleri ile gazetelerin öne çıkarttıkları başlıklar açıkça yaşanılan olayı masumlaştırıyor, odak noktasından şaşmasına neden oluyor ve teşvik edici hale geliyor. Özellikle şiddet olaylarında atılan başlıkları ve haberin içerisinden öne çıkarılan noktaları kabul edebilmemiz mümkün değildir.

Bir kadının yedi kaburgası kırılıyor, kaburgaları kırık bir şekilde acı çekerken tecavüze uğruyor ve bu gerçekler ortada dururken, taciz ve şiddet zanlısının ortaya attığı “Aldatılıyorum” iddiası manşetlere taşınıyor. Bu olayın bir magazin haberi olmadığının sanırım herkes farkındadır. Gerçekler ortada dururken, bir kadının yedi kaburgasını kırıp tecavüz eden bir adamın iddialarını manşete çekmek ve sanki de ortaya attığı iddialar yaptığı bu vahşeti haklıymış gibi göstermek özellikle geleceğimiz olan gençlerimizle çocuklarımıza yapılmış çok büyük bir kötülüktür.

Rica ediyoruz, lütfen bu haberleri ya kaldırınız ya da düzeltme yoluna gidiniz. En önemlisi de bundan sonra bu tür haberleri yaparken şiddeti masumlaştırmayınız. Sizlerden bunu şiddete maruz kalmış ve hala kalmakta olan tüm insanlarımız için talep ediyoruz. 

07/08/2020 09:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Basın-Sen, haber, kktc
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.