Basın-Sen: Bu karar ifade özgürlüğü adına çok önemli bir adımdır

ads ads ads ads
16/05/2019

ads
Basın-Sen: Bu karar ifade özgürlüğü adına çok önemli bir adımdır

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Direktör Ali Osman Tabak aleyhine açılan ve yaklaşık bir yıldır süren karikatür/ kolajla ilgili ceza davasının bugün sonuçlanmasından sonra basın açıklamasında bulundu.

Basın-Sen’in açıklaması şöyle:

‘’16 Mayıs 2019 tarihinin demokrasi, basın ve ifade özgürlüğü adına dönüm noktası olacağını belirtmiştik.

Afrika Gazetesi’ne açılan davanın kararı bugün okundu ve yargımız Şener Levent ile Ali Osman Tabak lehine beraat kararı verdi.

Öncelikle yargımızı tüm baskılara rağmen tarafsız bir duruş sergilediği ve hala bağımsızlığını koruduğu için hem tebrik ederiz, hem de gelecek adına bizlere umut verdiğini belirtiriz.

Bu karar ifade özgürlüğü adına çok önemli bir adımdır. Bu süreçte şunu gördük ki, bu topraklarda baskılara karşı dik durabilen, korkusuzca düşündüklerini ifade edebilen ve bu memleketin gerçek sahibinin biz Kıbrıslılar olduğunu gösterebilen çok değerli insanlara ve örgütlere sahibiz.

Başta Afrika Gazetesi’ni gönüllü bir şekilde savunan Avukat Mine Atlı ve Avukat Tacan Reynar’ı gösterdikleri hassasiyetten dolayı tebrik ederiz. Böylesi kritik durumlarda taraf olmak yürek ister.

Bu iki avukatımız da bu yüreği ortaya koyarak süreç içerisinde demokrasi ve ifade özgürlüğünün tarafı olmuşlardır. Yine mahkemede sanık olarak ifade veren toplumumuzun aydın ve ilerici insanlarını da yürekten selamlarız.

Basın Emekçileri Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün de tarafız ve yarın da taraf olmaya devam edeceğiz.

Basın ve ifade özgürlüğü onurumuzdur. Şener Levent ve Ali Osman Tabak ile Afrika Gazetesi emekçilerinin verdikleri mücadeleyi süreç içerisinde kendi mücadelemiz olarak kabul ettik ve bu yönde tavır aldık.

Yarın aynı olayla herhangi bir basın kuruluşumuz karşı karşıya kaldığı takdirde Basın-Sen’in aynı tavrı sergileyeceğinden hiç kimsenin en ufak bir dahi şüphesi olmasın.’’

16/05/2019 17:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Basın-Sen, Afrika davası, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.