Baybars: HP hükümetten çekilme noktasında değildir!

ads ads ads ads
25/04/2019

ads
Baybars: HP hükümetten çekilme noktasında değildir!

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, bugün toplanan Bakanlar Kurulu’nda borçlanma kararı alınmadığını, maaşların ödenebileceğini söyledi. BRT’de yayınlanan Basın Odası Programı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baybars, Halkın Partisi’nin hükümetten çekilme noktasında olmadığını söyledi. Aybars, Bakanlar Kurulu’nda ekonomik ve mali konularda hükümetin yaşanan sıkıntıların konuşulduğunu anlattı. Baybars, emeklilerin yarın, diğer çalışanların ise Salı günü ödeneceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars: Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına Maliye Bakanlığı müsteşarları da katıldı be bize maaş ödeme noktasında sıkıntı olmadığını, gelirler giderleri karşıladığını söylediler. Bu noktada maaş ödemek için borçlanmaya gidilmeyecek. Borç alarak maaş ödemek gündemde değil.

Hükümetin borçlanmaya gitmesi durumunda Halkın Partisi’nin hükümetten çekilmesi söz konusu mudur? Sorusu üzerine Baybars: HP’nin her konuda söylediği lafı hükümetten çekilmeye yormak ne kadar doğru? HP gerektiği zaman hükümette de mecliste de politikalarını ortaya koyarken halkın menfaatini, ne kadar sürdürülebilir olduğunu değerlendirir. Geçtiğimiz ay ödemelerle ilgili Maliye Bakanı avans aldı. Bu borçlanma Bakanlar Kurulu’nda konulmadı tartışılmadı. Bizim haberimiz yoktu. Çıkıp söyledik. Bizim duruşumuz neyse çıkar söyleriz. Hükümetin mali politikalarla ilgili biz borçlanırsak hükümetten çekiliriz demedik. Borçlanma olursa etkisi ne olur, halka faydası ne olacaksa duruşumuzu belirleriz. Şubattan beri sıkıntılar var, her şey toz pembe değil.

25/04/2019 21:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Baybars: HP hükümetten çekilme noktasında değildir!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.