Baybars: Vatandaşlıklarla ilgili yeni düzenlemeler olacak

Bir tv programına katılan İçişleri Bakanı Baybars gelen soruları yanıtladı.

ads ads ads ads
21/09/2018

ads
Baybars: Vatandaşlıklarla ilgili yeni düzenlemeler olacak

Yeni cezaevi hakkında soruları yanıtlayan Baybars, mayıs ayında tamamen açılacağını söyleyerek, Cezaevi Disiplin Yasası’nın meclise taşınacağını duyurdu.

Baybars, bu yasayla birlikte, kadrolarını yenileneceği ve kayıt işlemlerinin daha düzenli bir şekilde yapılacağını belirtti. Cezaevlerindeki öğrencilere de değinen Baybars, 1 Ekim’den itibaren gelecek kayıt takip sistemiyle birlikte, gelecek öğrencilerin sistemdeki kayıtlarını daha sıkı denetleyeceklerini söyledi. Yürürlüğe girecek olan kayıt sistemiyle birlikte, eğer üniversiteler, devlete, öğrencilerini bildirmezlerse, söz konusu öğrenciler, devletin sağladığı olanaklardan faydalanamayacaklar.

Öte yandan yeni vatandaşların sayısındaki ciddi artışa da değinilen programda, Baybars, bu artışın asli sebebinin vatandaşlık alan kişilerin eş ve çocuklarına verilen vatandaşlıklar olduğunu aktardı. Vatandaşlıklarla ilgili yeni düzenlemelerin olacağını belirten Baybars, gelecek yeni düzenlemelerle “keyfi vatandaşlıklar”ın önüne geçerek, asıl hak sahiplerinin önceleneceğini vurguladı.

 

21/09/2018 11:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.