Bayer Leverkusen’de Xabi Alonso dönemi

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen teknik direktör Gerardo Seoane’nin görevine son verildiğini duyurdu. Leverkusen’de Seoane'den boşalan koltuğa Xabi Alonso getirildi.

ads ads ads ads
06/10/2022

ads
Bayer Leverkusen’de Xabi Alonso dönemi

Alman kulübünden yapılan açıklamada, görevine son verilen İsviçreli teknik direktör Seoane’nin yerine 40 yaşındaki Xabi Alonso’nun getirildiği belirtildi.

Açıklamada, İspanyol teknik direktör Alonso’nun 30 Haziran 2024’e kadar sürecek bir sözleşme imzaladığı bilgisi paylaşıldı.

Bayer Leverkusen’in üst yöneticisi Simon Rolfes, Seoane’nin son 1,5 yılda iyi bir iş yaptığını ama başarılı olmaktan uzaklaştırdıklarını belirterek, "Almanya Kupası’ndan erken elendik. Özellikle Bundesliga’da bulunduğumuz yerin beklentilerimizin çok altında olması teknik direktör değişimini gerekli kıldı." ifadelerini kullandı.

Bayer Leverkusen, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Portekiz ekibi Porto’ya deplasmanda 2-0 yenildi. Alman ekibi, Bundesliga’da da 8 maçta bir galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 5 puanla 17. sırada yer alıyor.

06/10/2022 10:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bayer Leverkusen, Xabi Alonso
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.