Bayraktar Ortaokulu’ndan “belge verilmedi” iddiasına yanıt: “Muavin odasında, öğretmeni eşliğinde takdim ettik”

YAYIN TARİHİ:
ads ads
17/06/2025

Bayraktar Ortaokulu’ndan “belge verilmedi” iddiasına yanıt: “Muavin odasında, öğretmeni eşliğinde takdim ettik”

Bayraktar Ortaokulu yönetimi  “özel eğitim öğrencisi”Karan Mustafa Özerdem’e “belge verilmediğine yönelik” kamuoyunda başlayan tartışmalara yönelik açıklama yaptı.
Okul yönetimi, ilgili öğrenciye müdür imzalı belgenin, müdür muavini odasında verildiğini söyledi. 
Okul yönetimi, ailenin talebinin “sınıfta belge” olduğunu belirterek, iyi niyetle karne almayan ve belge ile ödüllendirilen  özel öğrenciye muavin odasında, özel öğretmeni önünde belgesinin takdim edildiğini vurguladı.
Okul yönetimi, özellikle otizmli çocukların bir çok okula kabul edilmezken, Bayraktar Ortaokulu’da “gölge öğretmenlerin” özel eğitim ihtiyaçlı çocuklara bir yıl boyunca hiçbir problem yaşanmadan eğitim verdiğinin altını çizdi.
Okuldan yapılan açıklama şöyle:
Okul yönetiminin tamamen iyi niyetle attığı bir adım, ailenin yaklaşımı ile bizleri zor durumda bırakmıştır. 
Okul yönetimi ilgili öğrenciye belgesini muavin odasında takdim etmiştir. 
Özel gereksinimli öğrencilere kapısını açan okulumuz, bir çok okulda yapılmayanı yapıyor. Yapmaya da devam edeceğiz.
Öğretmenlerimizin bir yıllık emeğinin olay anlaşılmadan sosyal medya üzerinden lince dönüşmesini gerçekten üzülerek karşıladık.
Çocuğumuzu yıl boyunca dışlamadık. Haftada iki kez sınıfımızda özel öğretmenlerle ders almasını sağladık. 
Tüm öğrencilerimiz gibi, bu özel öğrencimize de belgesini takdim ettik, bizzat müdür muavinimiz ve özel öğretmenimiz de takdim sürecine eşlik etti.
Tamamen bir yanlış anlama var. Özel öğrencilere karne değil, belge veriliyor. Verdik. 
Uygulama aile tarafından tam olarak bilinmediği için, sosyal medyadaki paylaşımla karşılaştık.
Özel eğitime muhtaç çocuğu olan aileler, her zaman okulumuzu takdir etmiştir. 
Bu üzücü olay nedeniyle ailemize de gerekli izahatı yaptık. Tamamen bir yanlış anlaşılma nedeniyle öğretmenlerimizin bir eğiti. Yılı emeği çöpe atılmamalı. 
Tam aksine, bir birimizi anlayarak ilerlemeliyiz. Biz, gelecek yıllarda da otizmli çocuklarımızı okulumuzda eğitmeye, kapılarımızı açmaya, sabırla bir çok okulda yapılmayanı yapmaya devam edeceğiz. 
Kamuoyundan beklentimiz de öğretmenimizin de, öğrencimizin de emeğini çöpe atmamalarıdır.
 

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS: Bayraktar Ortaokulu’ndan “belge verilmedi” iddiasına yanıt: “Muavin odasında, öğretmeni eşliğinde takdim ettik”
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.