"15 İngiliz bakan İngiltere'nin AB'den ayrılmasını durdurmak için oy kullanabilir"

Bloomberg'in haberine göre, 15 İngiliz bakanın bir Brexit anlaşmasının kabul edilmemesi durumunda, İngiltere'nin AB'den çıkışını durdurmak için oy kullanabilecekleri belirtildi.

ads ads ads ads
21/02/2019

ads
"15 İngiliz bakan İngiltere'nin AB'den ayrılmasını durdurmak için oy kullanabilir"

Bloomberg'in İngiliz bakanlara yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Brexit anlaşmasının kabul edilmemesi durumunda, 29 Mart'ta İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması sürecini durdurmak için yaklaşık 15 İngiliz bakanın oy kullanabileceği belirtildi.

Habere göre, anlaşmasız Brexit karşıtı bakanlar, önümüzdeki hafta parlamentoda yapılacak oylamada, İngiltere Başbakanı Theresa May'e karşı oy kullanmaları durumunda, May tarafından kovulma tehlikesini göz önünde bulunduruyor.

Haberde ayrıca, bakanların herhangi bir Brexit anlaşmasının olmaması durumunda bir erteleme yapılmasını istediği de vurgulandı.

İngiltere'nin normal takvime göre 29 Mart'ta AB'den resmen ayrılmış olması gerekiyor.

Ancak Başbakan May, AB ile vardığı Brexit anlaşmasının 15 Ocak'ta parlamentoda ezici çoğunlukla reddedilmesinin ardından başlattığı yeniden müzakere sürecine de parlamentodan destek almayı başaramamıştı.

May'in Kuzey İrlanda sınırıyla ilgili "tedbir maddesi"ni değiştirmeye yönelik girişimine destek talep eden önerge de parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasında reddedilmişti. 

Kaynak: Reuters

21/02/2019 10:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, ab, ayrılma15, bakan, istifahaber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.