BEAL ve Fen Lisesi sınavları ne zaman yapılacak?

ads ads ads ads
06/05/2020

ads
BEAL ve Fen Lisesi sınavları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, kamuoyunda merakla beklenen merkezi sınavlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme sınavınınsa 4 Temmuz 2020 Cumartesi günü yapılacağını kaydetti.

Çavuşoğlu’nun açıklaması şöyle:

Daha önce 27 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılması planlanan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme sınavını da Aynı tarihte YKS sınavı olması hasebiyle 4 Temmuz 2020 Cumartesi gününe ertelenmiştir.

Bu sınavla ilgili olarak da eğitime verilen ara çerçevesinde düzenlemelere gidilerek konuların kapsamı yeniden düzenlenmiştir. Sınavla ilgili detaylar, hazırlanacak kılavuz ile kamuoyu ve öğrencilerimizle 7 Mayıs 2020 Perşembe günü paylaşılacaktır.

KGS sınavları için öngörülen sağlık tedbirleri yerleştirme sınavları için de geçerli olacaktır. Bunun yanında öğrencilerimiz yerleştirme sınavlarına yönelik başvurularını da 1 – 5 Haziran 2020 tarihleri arasında online (çevrimiçi) olarak bakanlığımızın web sayfasında verilecek adresten yapabilecekler ve kurulacak whatsapp destek hattından sınavla ilgili destek alabileceklerdir.

 

06/05/2020 17:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: BEAL ve Fen Lisesi sınavları ne zaman yapılacak?, HABERKİBRİS, kıbrıs sınav, kıbrıs, korona virüs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.