Bebek ciltlilerin 5 sırrı!

ads ads ads ads
18/01/2023

ads
Bebek ciltlilerin 5 sırrı!

Kolajen cildimizin sıkı ve parlak olmasına katkı sağlar. Cilt güzelliği için bol su içmek de önemlidir. Peki kolajen takviyesi dışında cilde ne iyi gelir? 

Ciltte bulunan lekelerin açılması için bol su içmek ve güneş kremi kullanmak gerekiyor. Ayrıca sağlıksız besinler ve sigara içmek cildi yaşlandırıyor. Peki bebek gibi bir cilt isteyenler nelere dikkat etmeli? İşte yanıtı...

CİLDE İYİ GELENLERİN BAŞINDA: KOLAJEN

1. C vitamini

C vitamini kolajen üretiminde aktif bir rol oynar. Kolajen takviyelerinin içerisinde bulunması gereken C vitamini, vücudun kolajen üretimi için gerekli temel vitaminlerden birisidir. Kolajen takviyesi ile birlikte alınan C vitaminin vücudun kolajen üretimini destekleyici ve arttırıcı etkisi vardır. C vitamini aynı zamanda kıkırdağın ve kan damarları fonksiyonu için gerekli olan kolajenin oluşumuna da katkıda bulunur. Çevresel etkenler, yaşlanma ve oksidatif stres, vücudumuzun antioksidanlara olan ihtiyacını arttırır.

2. Hyalüronik asit ile cildinizin nemini koruyun

Hyalüronik asit ciltte bulunan ve cildi nemli tutmak için çalışan bir moleküldür. Kolajen gibi, yaşlandıkça üretimi azalır. Hyalüronik asidi, sindirilebilir formda, takviye olarak almanın cilt nemini desteklediği araştırmalar tarafından ortaya konulmaktadır. Kolajen takviyesi ile birlikte hyalüronik asit takviyesi almak, cilt sağlığınızı çift taraflı desteklemenizi sağlar.

3. Biotin

Biotin, suda çözünen önemli bir B vitaminidir. Düşük biotin seviyesi, saç, tırnak ve cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler. Biotin saçın ana bileşeni olan keratin üretiminde yer aldığı için sağlıklı saç büyümesini de destekler. Cildin elastikiyeti ve kolajen takviyesinden maksimum verimin alınması için vücuttaki biyotinin yeterli olması oldukça önemlidir.

4. Bol su tüketin

Kolajen üretimi yapan vücut fonksiyonlarına destek olmak, kemik ve kas dokularının onarımını sağlamak ve cilt elastikiyetini korumak için bol su tüketmek oldukça önemlidir. Bunun için günde 2 litreye yakın su içmeye özen gösterilmesi gerekir.

5. Düzenli güneş kremi kullanımı

Güneşin yaydığı zararlı ışınlar ciltte ince kırışıkların oluşmasına ve yaşlanma belirtilerinin artmasına neden olabilir. Cildimizin gençliğini ve elastikiyetini kolajen takviyesi alarak korumaya çalışırken, bu faydayı azaltacak hiçbir etken olmaması önemlidir. Kolajen takviyesini düzenli alırken özellikle güneş kreminizi her mevsim kullanmaya ve günde sadece bir kez değil etkisi geçtikçe tekrar uygulamaya özen gösterin.

18/01/2023 23:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bebek ciltlilerin 5 sırrı!
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.