Bel bölgesindeki yağlanmayı azaltmanın 3 yolu

ads ads ads ads
19/11/2018

ads
Bel bölgesindeki yağlanmayı azaltmanın 3 yolu

Bel bölgesinde biriken ve bir türlü erimeyen yağlar pek çoğumuzun ortak problemi. Herbalife Global Sporcu Performansı ve Fitness Eğitimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, bel çevresindeki inatçı yağlarla savaşanlar için yazdı…

Beslenmenize dikkat etmenize ve daha fazla egzersiz yapmanıza rağmen bel bölgesindeki yağlardan kurtulmak bazen imkânsız gibi görünür. Yine de umutsuzluğa kapılmadan aktif bir yaşam tarzını benimseyerek incelebilir, formunuzu korumak için son derece faydalı adımlar atabilirsiniz.

Mitlere veda edin

Bunu söylediğim için üzgünüm, ancak maalesef bölgesel zayıflama diye bir şey yoktur. Nasıl ki vücudumuzun hangi bölgesinin yağlanacağını seçemiyorsak, hangi bölgedeki yağlardan kurtulacağımıza da biz karar veremeyiz. Bu gerçek biraz hayal kırıklığına yol açsa da iyi bir haberim var: diyet ve egzersizi birleştirerek yağ yakımını hızlandırabilir, aşağıdaki 3 yöntemi uygulayarak hoşunuza gitmeyen simit görünümüne tamamen veda edebilirsiniz.

Bel bölgesindeki yağlanmayı azaltmanın 3 yolu

1. Aktif olmak için zaman yaratın

Her ne kadar tek başına gergin bir karnı hedeflemiyor olsa da, genel egzersizin faydalarını asla göz ardı etmeyin. Her gün fiziksel aktiviteye zaman ayırmak kısa zamanda vücudunuzda genel bir sıkılaşma sağlayacaktır. Aktif bir hayat, fiziksel olarak formda kalmanın ve günlük yaşam stresini azaltmanın mükemmel bir yoludur. Egzersize zaman ayırmak dışarıda vakit geçirmenizi sağlar ve önceliklerinizi belirlemenize yardımcı olur. Ayrıca egzersiz yaparken bir şey yiyemezsiniz.

2. Derin nefes alın

Burnunuzdan nefes alıp karnınızı şişirdikten sonra ağızdan vermek suretiyle bilinçli nefes almak için egzersizler yapın. Çalışmaya ara verip, 5-10 defa bilinçli nefes aldığınızda zihniniz rahatlar ve yenilendiğinizi hissedersiniz. Stresin sizi esir alıp gün sonunda bitkin düşmenize yol açmasına izin vermeyin—zira böyle durumlarda duygusal yeme ihtiyacınız artabilir. Bu nefes tekniğini aklınıza geldikçe uygulayın (hatta kendinize hatırlatmak için post-it notu yazıp görünür bir yere yapıştırabilirsiniz). Vücudunuzun nasıl görünmesini istediğinizle ilgili düşünmeye zaman ayırın.

Bu bilinçli teknik, kurabiye yemekten vazgeçip spor salonuna gitmeye karar vermenize yardımcı olabilir.

3. Kahve yerine esneme molası

Kahve molası yerine esneme molası vermeye ne dersiniz? Ofis koltuğunuzda veya telefonla konuşurken basit esneme egzersizleri yapabilirsiniz. Otururken veya ayakta dururken 30 saniye süreyle karnınızı içeri çekmek, mide kaslarınızın güçlenmesini sağlar. Yalnızca 1 dakikanız varsa, bu süreyi dik durup omuzlarınızı arkaya atarak dik yürümek için harcayın. Duruşunuzu düzeltmek daha çevik ve formda hissetmenize yardımcı olur.

19/11/2018 11:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bel bölgesindeki yağlanmayı azaltmanın yolları
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.