Belediyeler Birliği Ekonomik Tedbirler Paketi’ni Değerlendirdi

 Belediyeler Birliği, Yönetim Kurulu ve Genel Kurulu, hükümetin açıklamış olduğu Ekonomik Tedbirler Paketi’ni değerlendirdi.

ads ads ads ads
31/03/2020
HK

ads
Belediyeler Birliği Ekonomik Tedbirler Paketi’ni Değerlendirdi

 Belediyeler Birliği’nin, Yönetim Kurulu ve Genel Kurulu yapmış olduğu toplantıda koronavirüs (COVİD 19) mücadelesi ile Hükümetin açıklamış olduğu Ekonomik Tedbirler Paketi’ni değerlendirdi.

Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar yaptığı açıklamada, bu bağlamda Corona virüs (COVİD 19) ile mücadele konusunda Merkezi Hükümetin almış olduğu kararların uygulanması ve belediye hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülebilmesi için Sağlık Birimleri, Güvenlik Birimleri ve Elzem işlerde çalışan kamu görevlileri ile birlikte Belediyelerin görevlerinin başında olduğunu ve bu sorunun ortadan kalkmasına kadar yapılacak mücadelelerde her şartta aktif bir şekilde sahada olacaklarını belirtti.

Özçınar, ancak bu mücadeleyi doğru ve zamanında yapabilmeleri için Belediyelerin Merkezi Hükümetten destek beklerken, Ekonomik Tedbirler Paketinde öngörülen Devlet Paylarından %25 kesinti ile karşılaşmalarının kabul edilebilir bir uygulama olmadığını ve hemen bu uygulamadan geri dönülmesini talep ettiklerini kaydetti.

Belediyelerin içinde bulunduğu mali sıkıntıların bilinmesine rağmen %25 kesintinin yanında Corona virüs (COVİD 19) ile mücadele kapsamında 14/03/2020 tarihinde kısmi sokağa çıkma yasağı ile birlikte tahsilat oranlarının %80 azaldığını ifade eden Özçınar, “Şu anda mücadelemizin aktif olan en önemli bacağı Belediyelerimizin Sağlık Birimlerinin Hijyen ve İlaçlama,  Kolluk Birimlerimizin Gıda dağıtımı, Market denetimleri ve Güvenlik güçlerimize destek birimi olarak görev yapmakta olup Temizlik birimlerimizin çalışmaları da aksatılmadan devam ettirilmektedir” dedi.

Özçınar, bu görevleri yerine getiren çalışanların maaşlarını ödeyemeyecek veya kesintili ödeyecek duruma getirilmeleri halinde Devletin bu mücadelede büyük bir özveriyle sahada mücadele eden üç ayağından birinde büyük bir motivasyon kaybına uğrayacağını ve bu süreçte personelin çalışmakta zorlanacağını belirterek bundan da ülkenin büyük zarar göreceğini söyledi.

Ayrıca Devletin Maliyesinin bulunduğu durumu dikkate alarak bu bilinçle kötü günleri atlatabilmek adına bir dizi öneri ve taleplerine acilen çözüm bulunmasını istedi.

ÖNERİ VE TALEPLERİMİZ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

Öneri ve talepler şöyle;

1.Devlet Payından kesilen %25’lik oranın kesilmesi kabul edilemez. Ancak kesilmesi gerekli bir durum ise Maliyenin kesinti oranı kadar her Belediyeye temlik vererek faizleri de Belediyeler Birliği tarafından karşılanmak koşuluyla bankalardan borçlandırılmalarının sağlanması.

2.Askeri Su paralarının, Trafik cezalarının ve bunun gibi harçların Belediyelerimize ödenmesi veya maliye Bakanlığı ile mahsuplaştırmaya gidilmesi.

3.Su tahsilatımızın bu süre zarfında yapılamayacağını düşünerek su dairesine (DSİ için) ödememiz gereken su paralarından 6 ay için kesinti yapılmaması.

4.Bu güne kadar Belediyeler bütçelerinden karşılanan sağlık ve hijyen malzemesi ekipmanlarının bundan sonraki süreçte Belediyelerimizin ve kamu kuruluşlarının ihtiyaçları Devlet tarafından sağlanması.

5.Maliye Bakanlığı ile Belediyeler arasında önceden yapılan Vergi, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borçlarımızla ilgili protokollerin askıya alınması.

6.Belediyelerimizin Bankalara olan borçlarının 3 ay boyunca ertelenmesi.

Belediyelerimizin Genel Kurul Kararı İle Kendi Bütçelerinden Alacağı Tedbirler de şöyle;

“1. Her türlü sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve festivallerin 2020 yılı sonuna        

2.Tüm Dernek, Birlik ve Spor kulüblerine yardım kaleminin 2020 yılının sonuna kadar dondurulması.

3. Su borcundan dolayı abonelerimizin suyu 3 ay boyunca kesilmeyecektir”

31/03/2020 15:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mahmut Özçınar, Belediyeler Birliği, ekonomik paket, COVİD-19, Koronavirüs, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri, ekonomik tedbir
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.