“Beni yeniden yargılayın!”

ads ads ads ads
05/05/2021

ads
“Beni yeniden yargılayın!”

George Floyd'un ölümünün ardından neredeyse bir yıl geçmişken gerçekleştirilen davada jüri tarafından suçlu bulunan eski polisten şaşırtan bir çıkış geldi. Eski polis Derek Chauvin yeniden yargılama talep etti.

ABD'nin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs 2020'de siyahi George Floyd'un ölümünden suçlu bulunan beyaz eski polis memuru Derek Chauvin, yeniden yargılama talep etti.

Chauvin'in avukatı Eric Nelson mahkemeye, müvekkilinin adil yargılanmaktan mahrum bırakıldığını, duruşmada savcılığın ve jürinin görevlerini kötüye kullandıklarını iddia eden belgeler sundu.

Nelson, yargıcın da hatalar yaptığını, savcılığın ise tanıkları sindirmeye çalıştığını öne sürdü.

Amerikan New York Times gazetesine konuşan uzmanlar ise davadaki kanıtlar nedeniyle jürinin kararının değişmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Chauvin, George Floyd'un boğazına diziyle 9 dakika 29 saniye boyunca bastırıp, onu nefessiz bırakması nedeniyle "cinayet ve ölüme sebebiyet vermekten" suçlu bulundu.

Daha önce kefaletle serbest kalan Chauvin, kararın açıklanması sonrası gözaltına alındı.Yargıç ise Chauvin'in alacağı hapis cezasının Haziran ayında açıklanacağını duyurdu.

Chauvin, 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Floyd ailesinin avukatı Ben Crump kararın, "ABD tarihinde bir dönüm noktası" olduğunu söylemişti.

Crump, Twitter'da "Acı şekilde kazanılmış adalet sonunda geldi. Bu yasa uygulayıcıların eylemlerinden sorumlu tutulmaları gerektiğine dair net bir mesaj veriyor" mesajını paylaşmıştı.

05/05/2021 18:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.