Benim Çocuğumu Kim Öldürdü?

ads ads ads ads
01/07/2015

ads
Benim Çocuğumu Kim Öldürdü?

StarKıbrıs'tan Suna Erden'in haberine göre, 4 yaşındaki Emir Doğu’nun ölümünden dolayı yargılanan çocuk doktoru beraat ederken acılı baba Arif Doğu kararın adil olmadığını söyledi

Girne’de 2011 yılında götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nde fenalaşarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen ancak ambulansta yaşamını yitiren 4 yaşındaki Emir Doğu’nun ölümü ile ilgili yargı sürecinde ceza davası sonuçlandı. Emir Doğu’nun ölümüyle ilgili çocuk hastalıkları ve sağlığı doktoru Sadık Çağıner aleyhine başsavcılık tarafından açılan kamu davasından beraat çıktı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde “ihmalkârlıkla ölüme sebebiyet verme” suçundan yargılanan Doktor Çağıner beraat etti. Kararın adil olmadığını ifade eden Emir Doğu’nun babası Arif Doğu, 2013 yılında Türkiye’den alınan otopsi raporunda doktor ihmaline vurgu yapıldığını ancak mahkemenin doktoru beraat ettirdiğini söyledi. Star Kıbrıs’a konuşan Arif Doğu, “Suçlu doktor değilse benim çocuğumu kim öldürdü. Çıkıp bunun hesabını versinler. Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

DOKTOR BERAAT ETTİ

Lapta’da yaşayan Arif ve Nurhayat Doğu çifti, 2011 yılında rahatsızlandığı gerekçesi ile 4 yaşındaki oğullarını Girne Akçiçek Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar, Emir’in üşüttüğünü söyleyerek bir ilaç yazıp eve gönderdi. Ancak sabaha kadar şikâyetleri devam eden Emir babası ve annesi tarafından yeniden doktora götürüldü. Hastanede Emir’e iğne yapıldı ancak kısa bir süre sonra fenalaşan Emir ambulansla Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Doktorsuz yola çıkan ambulansta yaşamını yitiren Emir’in ailesi o tarihten sonra hukuk mücadelesi başlattı. Meydana gelen ölümün ardından başsavcılık Doktor Sadık Çağıner hakkında ihmalkârlıkla ölüme sebebiyet verme” suçundan kamu davası açtı. Yıllardır süren kamu davası dün sonuçlandı. Mahkeme, Emir Doğu’nun menenjit sonucu öldüğüne hükmederek doktoru ihmalkârlık sonucu ölüme neden olma suçundan beraat ettirdi.

ADİL OLMAYAN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Kararın adil olmadığını, çocuklarının ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini ifade eden Emir Doğu’nun babası Arif Doğu, karara itiraz edeceklerini söyledi. Çocuklarının menenjit sonucu öldüğüne bulgu yapıldığını kaydeden acılı baba şunları ifade etti: “4 yıl önce oğlum hastalandı ve doktora götürdük. Emir’in soğuk aldığını söylediler ve ilaç yazıp bizi eve gönderdiler. Ancak ertesi gün oğlum iyileşmeyince yeniden doktora götürdük. Hastanede iğne yapıldıktan sonra Emir aniden fenalaştı ve nefes alamaz oldu. Ambulansla Lefkoşa’ya sevk ettiler ancak yolda yaşamını yitirdi. Mahkeme dün verdiği kararda oğlumun menenjit sonucu yaşamını yitirdiğine bulgu yaptı. Madem oğlum bu kadar hastaydı neden kimse menenjit teşhisi koymadı ve ilk hastaneye götürdüğümde ilaç yazıp eve gönderdi.”

YILLAR SÜREN BİR MÜCADELE

Yıllardır adaletin yerine gelmesi için mücadele verdiklerini kaydeden Arif Doğu,4 yıllık süreçte birçok olay yaşadıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuğumu yürüyerek doktora götürdüm ölüsünü aldım. Çocuğum öldükten 2 yıl sonra güçlükle otopsi raporlarını avukatım aracılığı ile alabildim. Türkiye’den gelen raporlar Sağlık Bakanlığı’nda kaybolmuştu. Raporlara ulaşmak için çalmadık kapı bırakmadım ve iki yılsonunda otopsi raporunu aldım. Raporda, hastaya teşhis konulmuş olmasına rağmen hayatî önem taşıyan ilaçların verilmediği, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edilen Emir Doğu’nun yanında doktor olmadığı belirtilmişti. Ayrıca raporda, doktorsuz yola çıkan ambulansın sonradan doktor refakati için bekletilmesi nedeniyle gereksiz zaman kaybı yaşandığı, ambulansta olan hastanın şuurunun kapalı olduğu nefes almasının sağlanmadığı, oksijen verilmediği ibareleri de yer almıştı. Bu rapora rağmen davalı taraf kendi tanıklarının raporlarını mahkemeye sundu ve kazandı. “Arif Doğu, “Eğer doktor suçlu değilse benim çocuğum aniden nasıl canından oldu. Bunun hesabını versinler. Benim çocuğum geri gelmeyecek ama adaletin yerini bulması içimi rahatlatacak” dedi. 

01/07/2015 11:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Arif Doğu, haberi, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.