Benli: Elektrikte kalite artacak, ihtiyaç karşılanacak

Gönyeli Belediyesi ile Elektrik Kurumu yeni bir trafo için işbirliği yapıyor

ads ads ads ads
12/11/2018

ads
Benli: Elektrikte kalite artacak, ihtiyaç karşılanacak

Gönyeli Belediyesi ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), kentteki elektrik ihtiyacının artması nedeniyle yeni bir trafo merkezini hayata geçirmek için işbirliği yapıyor.

Gönyeli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gönyeli’deki yeni trafonun bir ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Merkezden “online” kontrol edilebilecek yeni trafo, Gönyeli’nin artan elektrik ihtiyacını en yeni teknolojiyle yönetirken, olası arızalara da anında müdahale edilebilecek. Yeni yatırım ile Gönyeli’nin tüm bölgelerini rahatlıkla besleyecek bir sistem oluşturulacak.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, yeni trafoyu yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “Yüksek Yaşam Standartlı Kent” hedefiyle sürekli gelişim ve dönüşüm süreci içerisinde olduklarını belirterek, Gönyeli’deki altyapı yatırımlarını geleceğe bakarak planladıklarını söyledi.

Kentteki nüfusa paralel, elektrik ihtiyacının da arttığını belirten Ahmet Y. Benli, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile birlikte önemli bir yatırımı hayata geçirdiklerini söyledi.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Gönyeli’nin ülkenin en yoğun nüfus alan kenti olduğuna vurgu yaparak, elektrik tüketiminin de yenide planlanmasının şart olduğunu söyledi.

Enerjide de her gün artan ihtiyaçtan dolayı sorun kapıya gelip dayanmadan çözmek için harekete geçtiklerini dile getiren Benli, sorumluluğun Elektrik Kurumu’nun sorumluluğu olduğunu, fakat kendilerinin de bu kurumun paydaşı olduklarını kaydetti.

12/11/2018 18:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Benli: Elektrikte kalite artacak, ihtiyaç karşılanacak, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.