Betül Demir: İşimi daima aşkın üstünde tuttum

ads ads ads ads
17/09/2017

ads
Betül Demir: İşimi daima aşkın üstünde tuttum

Kendisini kaçak geline benzeten şarkıcı Betül Demir: Bugüne kadar erkek arkadaşlarımla yaşadığım en büyük sorun; mesleğime onlardan daha büyük aşk duymam oldu

'Esas Duruş' adlı albümü ile müzikseverlerle buluşan Betül Demir, GÜNAYDIN'a konuştu. Ünlü şarkıcı, yeni albümünden ve kariyerinden özel hayatına kadar birçok konuda samimi açıklamalar yaptı.
 Hep single çıkarıyordunuz, şimdi neden bir albümle karşımızdasınız?
Müzik sektöründeki zorluklar her zaman albüm yapmaya fırsat bırakmıyor. Müzik o kadar hızlı tüketiliyor ki; her şeyde olduğu gibi. O şarkıların çok iyi olması lazım. Dolayısıyla ben 2011 yılından bu yana beş tane single çıkardım. Hepsi de dinleyicilerin beğenisi ile çok başarılı oldu. Oradan gelen motivasyonla da 12 şarkılık 'Esas Duruş' albümünü hazırladım.
 Sektörün en büyük kanayan yarası nedir?
Sektörde çok fazla sabun köpüğü işler yapılıyor ama onun yanı sıra iyi işler de var. Ama sevindirici olan; bence dinleyicin artık gerçek hikayeler duymak istemesi. O yüzden kendi bestelerini, kendi şarkılarını yapan müzisyenler daha çok kabul görüyor. Benim de albümümün yüzde 80'inde imzam var. En çok üretici olarak emek verdiğim albümüm oldu. Dünyaya bakarsan, tüm starlar başka müzisyenlerle çalışırlar ama mutlaka şarkılara katkıları vardır. Bizde ise yorumcu, gelen şarkılar üzerine kuruyordu kariyerini. Ama artık kendine ait bir sound ve hikayen varsa ayakta kalıyorsun.

GERİYE İYİ MÜZİK KALIYOR

 Müziğe sosyal medya üzerinden kolay ulaşılması sektörü olumsuz mu etkiledi?Mesela neden hâlâ 70'li yıllardaki şarkıları dinliyoruz?
Dinliyoruz çünkü 70 ve 90'lardaki gibi aşklar yaşamıyoruz. Öyle duygular olmadığı için de öyle şarkılar çıkmıyor. Dolayısıyla hep bir geçmişe özlem duyuyorsun. Ben aslında sektörle ve zamanla hiç ilgilenmiyorum. Benim adımın anlamı da bu. Betül, ayrı kök salmış fidan demek. Hepsinden ayrıyım, başka bir yerdeyim. Bugüne kadar yaptıklarım müzikal olarak kabul görmüş işler. Bundan sonra da çok farklı şeyler üreteceğim. Yani geçmişe takılarak devam etmek istemiyorum. Sektör kan ağlıyor ama sorumlusu ben değilim. İnsanların her yerde müziğe ulaşabilir olması, cahili çok fazla cesaretlendirdi. Herkes müzik yapmaya başladı. Ama diğer yandan da bütün dünyayı takip eden dünya ile aynı sound'a yaklaşmış bizler varız. O yüzden işin sonucuna baktığınızda iyi müzik kalıyor bir yerde.
 Gelelim aşk hayatınıza... Hayatınızda biri var mı?
Ben her şeye aşkla bağlıyım. Aşk geliyor, yaşıyorum ama uzun soluklu ilişki için henüz hazır değilim. Şu anda en çok odaklanmam gereken şey kariyerim. İlişkimi soruyorsan; birbirini çok iyi anlayan ve eğlenen iki arkadaş olarak kalmaya karar verdik.
 Ama sizin işinizde aşk da önemli değil mi?
Şu an işimle aşk yaşıyorum. Evet, beni besleyen aşktır. Aşk, benim hayat kitim. Ve aşk hep bulur beni.
 Evlenirseniz işinizden uzaklaşacak mısınız?
Benim bütün erkek arkadaşlarımla yaşadığım sorun, mesleğime onlardan daha büyük aşk duymam oldu. 'Şu mesleğini hobi olarak yapabilirsin' durumuna gelindiği zaman bende ipler kopuyor. Kaçak gelin misali. Dünyanın en güzel ama taşıması zor mesleğini yapıyorum.
 Zor bir aşık mısınız?
Düz bir kadınım. Erkekler entrika sever ya, ben öyle değilim. Netlik benim için çok önemli.
 Peşinizden koşulmasını mı istersiniz?
Ben her zaman peşimden koşturmuşumdur. Senin için birileri çaba sarf ediyorsa güzel oluyor her şey. Ama tabii ki özveri karşılıklıdır.
 Çok fazla spor yapıyorsunuz öyle değil mi?
Evet; ralli ve pilates gibi farklı türlerdeki sporlarla ilgileniyorum.

KENDİ ÖNÜMDEN ÇEKİLDİĞİM AN YÜKSELDİM

 Kariyerinizde geldiğiniz noktadan memnun musunuz? 
Hayır, değilim. Bugün en tepede de olsam memnun olmam çünkü doyumsuz bir ruhum var müzikle ilgili olarak. Hep daha iyisinin ve yeniliklerin peşindeyim. Benim işim sadece şarkı söylemek değil çünkü ben yorumcuyum. İşim denemek benim, bunun için geldim dünyaya. Bugün daha iyi bir yerde olmamamın tek sebebi benim çünkü yeterince odaklanmadım, oyunu kuralına göre oynamadım. 'Nasılsa şarkılarım her yerde' diye başka şeylere odaklandım. Çok fazla etrafı dinlememeliydim. Bir kitapta şöyle diyordu; 'Kendi önünüzden çekilin.' Ne zaman ki kendi önümden çekildim, yükselişe geçtim. 
 Müzikle ilgili nasıl bir hayaliniz var?
Ben zaten hayalini yaşayan biriyim. Hayatta sevdiğin işi yapmaktan daha büyük hazine olamaz. Ama daha büyük konserler vermek istiyorum; açık hava tiyatrosu gibi. Bu kadar hiti olan bir müzisyen olarak hak ettiğimi düşünüyorum.

SABAH

17/09/2017 13:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Betül Demir
MANŞETLER

HK CELEBRITY

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.