Beyaz saçları yok edip yeniden çıkmasını önleyecek 9 doğal çözüm

Çaylardan vitaminlere saçlarınızın beyazlamasını önleyebilecek hatta beyazlayan saçlarınızı eski haline döndürecek birçok doğal bakım ve beslenme şekli var. Saç ürünlerinin çoğu zararlı kimyasallarla dolu olabileceğinden pek çok kişi artık daha doğal çözümlere yöneliyor. Doğru vitamin ve besinleri yeterince aldığınızdan emin olmak, kendinizi erken saç beyazlamasından korumak için harika bir başlangıç olabilir. İşte evinizde de rahatlıkla uygulayarak beyaz saçlarınızdan kurtulmanızı sağlayacak en doğal yollar…

ads ads ads ads
07/03/2021

ads
Beyaz saçları yok edip yeniden çıkmasını önleyecek 9 doğal çözüm

1.Amla (Hint Bektaşi üzümü) 
Günde 1 bardak amla suyu içmek, C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından zengin olduğu için sağlık açısından birçok yarara sahiptir. Amla suyu saçımıza zarar verebilecek serbest radikallerle savaşıp beyaz saçları yok edebilir.
Ayrıca amla yağını saç uzamasını hızlandırmak için doğrudan saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu, saç pigmentinizi zenginleştirip doğal saç renginizin korunmasına katkıda bulunabilir.
2.Köri yaprakları 
Köri yaprakları, saçların erken beyazlamasını önlemenin harika bir yolu olabilir. Köri yaprakları antioksidanlar ve demirin yanı sıra diğer faydalı vitaminler ve mineralleri de içerirler. Yapılan çalışmalar, demir eksikliğinin saçlarda erken beyazlamaya yol açtığını gösterdi.
Saçınız için Hindistan cevizi yağı ile karıştırılmış bir ekstrakt olarak köri yapraklarını kullanabilirsiniz. Köri yapraklarını ezerek toz haline getirdikten sonra Hindistan cevizi yağıyla karıştırabilirsiniz.
3.Besin takviyeleri 
Beyaz saçlarımız bize vücudumuzun daha fazla besine ihtiyacı olduğunu ve takviye almaya başlama zamanının geldiğini haber veriyor olabilir!
52 kişinin katıldığı bir araştırmaya göre, erken beyazlama yaşayan insanlarda düşük seviyelerde B12, B7 (biotin), B9 (folik asit) ve D3 bulunmuştur. Bu besinleri tamamlamak saçınızın daha uzun süre genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
4.Katalaz açısından zengin besinler 
Tatlı patates, havuç, kırmızı biber ve mantarlar erken beyazlamayı önlemeye yardımcı olabilecek gıdalardan sadece birkaçıdır. Bunun nedeni, saç pigmentinizi koruduğu kanıtlanan katalaz adı verilen yüksek seviyelerde bir enzime sahip olmalarıdır. Bu yiyecekleri düzenli olarak yemek, saçınızın erken beyazlamasını önlemeye yardımcı olabilir.
5.Yeşil çay 
Saç bakımı söz konusu olduğunda antioksidanlar önemlidir çünkü güneş ışığından ve hava kirliliğinin sebep olduğu serbest radikallerden korurlar. Bu nedenle yeşil çay içmek vücudunuzun serbest radikallerin etkilerine karşı savaşmasına yardımcı olabilir.
Bu besinler, antioksidanlar ve fitokimyasallarla doludur. Saçlarınızı temizlerken yeşil çay özleri eklemek (şampuan veya saç yağı olarak), saçlarınızın güçlü kalmasına ve beyaz saçların çıkmasını geciktirmeye yardımcı olabilir.
6.Bitter çikolata 
Bakır içeren gıdaların saçlardaki beyazlamayı durdurmada çok yararlı olduğu tespit edilmiştir. Bitter çikolata da bakır içeren en faydalı besinlerdendir. Bakır saç pigmentasyonunda çok önemli bir rol oynar.
Çünkü cildimizi, gözlerimizi ve saçımızı renklendiren koyu pigment olan melaninin çok önemli bir parçasıdır. Melanin bakırdan beslenir ve yeterince bakır almadığımızda saçlarımız beyazlar.
7.Tatlı badem yağı 
Badem, saçlarımızın genç görünmesini sağlayan E ve A vitamini ile doludur. Duştan sonra nemli saçınıza düzenli olarak bu yağdan küçük miktarlar alarak masaj yapmak, saçınızı oksidanlara ve serbest radikallere karşı koruyarak beyazlamayı önleyebilir.
8.Siyah çay 
Soğuk siyah çayı şampuan sonrası durulama olarak kullanabilir veya saç kreminize ekleyebilirsiniz. Zamanla çaydaki tanenler herhangi bir hasara neden olmadan beyaz saçlarınızı koyulaştırabilir. Saçınız yeterince koyulaşana kadar bunu istediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey, 1 bardak kaynar suya 3-5 poşet çay veya birkaç çay kaşığı siyah çay yaprağı atarak demlemek. Saçınızı soğuğa yakın bir suyla durulamadan önce çayı saçınızda bekletmeniz faydalı olacaktır.
9.Sade kahve 
Kahve, kalıcı olmasa da saçınızı boyama etkisine sahiptir. Bu nedenle saçınızı hızla koyulaştırmak için iyi bir seçenektir. Güçlü bir fincan koyu kavrulmuş kahve hazırlayın ve içine 2 yemek kaşığı kahve telvesi ile bir fincan saç kremi ekleyin.
Saçınızı yıkadıktan sonra bu karışımı nemli saçınıza yedirin. Rengin saçınıza oturmasını sağlamak için 1 saat duş bonesi ile saçınızda bırakın. Son olarak iyice arınana kadar durulayın. Bu doğal boya, 2 haftaya kadar dayanabiliyor.

07/03/2021 16:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Beyaz saçlar, sağlık, haber
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.