Beyaz Saray'da 11 başkana hizmet veren uşak corona virüs kurbanı

Beyaz Saray'da 55 yıl boyunca 11 başkana hizmet veren uşak Wilson Roosevelt Jerman 91 yaşında corona virüsü yenik düşerek yaşamını yitirdi

ads ads ads ads
22/05/2020

ads
Beyaz Saray'da 11 başkana hizmet veren uşak corona virüs kurbanı

ABD eski başkanlarından George W. Bush, Beyaz Saray uşağı Jerman'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Hillary Clinton ve Michelle Obama da Jerman'ın ölümüyle ilgili mesaj yayınladı.

Beyaz Saray'da 55 yıl boyunca görev yapan uşak Wilson Roosevelt Jerman 1957 yılında temizlikçi olarak göreve başladı.

ABD eski başkanlarından John F. Kennedy'nin eşi Jackie Kennedy, Jerman'ı Beyaz Saray'a 1960 yılında uşak olarak atadı. Wilson Roosevelt Jerman 1960 yılından 2012 yılına kadar tam 11 ABD başkanına hizmet verdi.

Toruna Jamila Garrett, dedesi Wilson Roosevelt Jerman'ın 91 yaşında yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. Torun Jamia Garette, dedesi Jerman'ın 1960 yılında First Lady Jackie Kennedy tarafından Beyaz Saray'da uşak olarak görevlendirildiğini söyledi.

Dedesi Jerman'ın Bush ailesiyle de yakın ilişkileri olduğunu vurgulayan Garrett, "Bush ailesiyle çok yakındılar. İlişkileri George H. W. Bush'ın 1989'da iktidara gelmesiyle başladı. George W. Bush döneminde de yakın ilişki devam etti" dedi.

Uşak Wilson Roosevelt Jerman'ın ölümü sonrası hayatta olan eski ABD başkanları ve First Lady'ler mesaj yayınlamaya başladı. ABD eski Başkanı George W. Bush ve First Lady Laura Bush, "Sevgili dolu bir insandı. Beyaz Saray'daki görevimizde sabah erkenden ayrıldığımızda son kez onu görüyor ve gece yarısı döndüğümüzde yine ilk kez onu görüyorduk" mesajı yayınladı.

ABD eski başkanlarından Bill Clinton'ın eşi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, 91 yaşında yaşamını yitiren Jerman'la ilgili bir mesaj yayınladı. Hillary Clinton, "Bill ve ben, Wilson Roosevelt Jerman'ın 91 yaşında Covid-19'dan yaşamını yitirmesinden derin üzüntü duyduk. Jerman Beyaz Saray'da 11 farklı başkanla çalıştı ve orayı herkes için evi yaptı. Sevdiklerine sabır diliyorum" dedi.

ABD eski başkanlarından Barack Obama'nın eşi Michelle Obama da, Beyaz Saray uşağı Jerman'ın ölümüyle ilgili bir mesaj yayınladı. Türkçe'de "Benim Hikayem" ismiyle yayımlanan kitabında bir fotoğrafla yer verdiği Jerman hakkındaki düşüncelerini dile getiren Michelle Obama, "Onu tanıdığımız için çok mutluyuz. Nezaket ve hizmetiyle, Beyaz Sarayı sadece bizim için değil, on yıllar boyunca diğer başkan ve eşlerine de ev yaptı" şeklinde konuştu.

Beyaz Saray'daki kariyerine 1957 yılında temizlikçi olarak başlayan Wilson Roosevelt Jerman, 1960 yılında uşak olarak atandı. 1960'tan 2012 yılına kadar 11 ABD başkanına hizmet etti.

2012 yılında ABD eski Başkanı Barack Obama döneminde emekliye ayrıldı. Obama, emekli olduktan sonra Jerman'ı hizmetlerinden dolayı ödülle onurlandırdı.

 

22/05/2020 16:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: beyaz saray, koronavirüs, covid 19, mike pence,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.