Beyni temizleyerek adeta detoks etkisi yaratacak 3 yöntem

ads ads ads ads
09/08/2020

ads
Beyni temizleyerek adeta detoks etkisi yaratacak 3 yöntem

Bazen fiziksel olarak iş yapmasak da kendimizi yorgun hissedebiliyoruz. Beynimizin bu şekilde kendisini yorgun hissetmesinin nedenleri arasında çevresel faktörler, yiyecekler ve günlük alışkanlıklarımız yer alıyor. Peki beynimizi nasıl temizleriz? Beyin detoksu ile beyni temizlemek mümkün. Kanadalı uzman, beyin detoksu için yapılabilecek 3 yöntemi açıkladı.

Zihnimizin kendini bulanık hissetmesi, endişeli olması ve dikkatinin çabucak dağılması, günümüzde alışıldık bir durum haline geldi. Ancak bedenimiz kadar beynimizin sağlığına da önem vermemiz gerekiyor.

Brainspanners adlı kitabın yazarı Bryce Wylde, birçok insanın beyin sağlığı için hiçbir şey yapmadığını öne sürüyor. Wylde, "Yaşlandıkça zihninizin daha net olmasını istiyorsanız beyninize özen göstermek bakım rutininizin en üstünde yer almalı" diyor.

Wylde, beyinlerimizin çeşitli çevresel faktörler ve kimyasallardan zehirlendiğini söylüyor. Bu toksin birikimi de bilişsel gerilemeye neden oluyor. Beyne giren toksinler çamaşır sularından yiyeceklere ve hatta kozmetik ürünlere kadar her şeyin içinde bulunuyor.

Bryce Wylde, "Beyin kendini temizlemek için tasarlanmış olsa da bu süreç daha verimsiz bir hale gelebiliyor. Beynimiz beslenmemizden ve çevresel kaynaklardan bunalmış olabilir. Neyse ki beynimizin kendisini temizlemesini desteklemenin yolları var. Bu sayede beyin ömrünü uzatabilirsiniz" diyor.

Beyin detoksu için 3 yöntem

1-B9 vitamini alın

Folat olarak da adlandırılan B9 vitaminini yeteri kadar aldığınızdan emin olun. Folat beyin ve merkezi sistem için en gerekli olan vitamindir. Ayrıca hücresel detoksa da yardımcı olur. Folat açısından zengin olan yiyecekler şöyle:

Taze meyveler

Yeşil yapraklı sebzeler

Fındık

2-Glutatyon seviyesini artırın

Bryce Wylde, "Glutatyon beyin için tehlikeli olan zararlı kimyasallardan ve metabolik yan ürünlerden kurtulmak için gerekli olan en önemli detoks molekülüdür" diyor. Bazı insanlar glutatyon üretiminde diğerlerinden daha iyi olabilir ve yaşlandıkça vücudumuzun glutatyon yapma yeteneği azalır. Bu nedenle glutatyon takviyesi almak gerekebilir.

3-Uykuya öncelik verin

Düzenli uykunun zihin sağlığı için ne kadar önbemli olduğu artık bilinen bir gerçek. Beynin kendisini temizlemesinin en doğal yolu uykudur. Uykuyu öncelik haline getirin. Wylde, "Beynimiz temizlik işleminin çoğunu uyku sırasında yapıyor. Uyku sırasında beyin hücreleri arasındaki boşluklar genişler ve biriken atıklar temizlenebilir. Bu durum uyanık saatlerde gerçekleşemez. Tren çalışırken rayları onarmaya çalışan bir demir yolu ekibi gibi olur" diyor.

 

09/08/2020 17:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Beyni temizleyerek adeta detoks etkisi yaratacak 3 yöntem, haberkibrid,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.