Çiçek:"Rum kesimi şımartıldı"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Kıbrıs'ta olup bitenler biraz da Rum kesiminin şımartılmasından kaynaklanıyor." dedi

ads ads ads ads
23/09/2011
TAK

ads
Çiçek:"Rum kesimi şımartıldı"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Kıbrıs'ta olup bitenler biraz da Rum kesiminin şımartılmasından kaynaklanıyor. Rum kesiminin yapacağı iş, ortalığı karıştırmak, provokatif bir kısım eylemlere girişmek, fırsatçılık yapmak değil, senelerdir sürdürülen barış müzakeresini minderden kaçmadan, iç politika malzemesi yapmadan sonlandırmasıdır'' dedi.

Çiçek, TBMM Başkanı seçildikten sonra kendisine yapılan ziyaretleri iade çerçevesinde Demokrat Parti'yi (DP) ziyaret etti. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Çiçek'i genel merkez binasının girişinde karşıladı ve daha sonra TBMM Başkanı ile makamına geçti.

Zeybek, burada yaptığı kısa konuşmaya, ''Değerli Meclis Başkanımız, kadim dostumuz ve yaptığı görevler itibarıyla her zaman takdir toplamış olan değerli devlet adamı Cemil Çiçek'e, ziyaretinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz ve hoşgeldiniz diyoruz'' diye başladı.

Çiçek ile ilgili duygularını hiç gizlemediklerini ifade eden Zeybek, '' Özellikle Anayasa'da değişiklik ya da yeni bir anayasa söyleminin olduğu bu dönemde kendisinin Meclis Başkanı olmasını bir güvence olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyoruz'' dedi. Zeybek, Çiçek'in Meclis'i yöneten kişi olması itibarıyla yararlı hizmetler yapacağını bildiklerini de söyledi.

Zeybek, Çiçek'i ziyaretlerinde ''şehitler ölmez'' sözünün yasa hükmü haline gelmesini istediklerini ve Çiçek'in de bunu olumlu karşıladığını anımsatarak, bu konuda hazırladıkları yasa teklif taslağını TBMM Başkanı'na sundu.

TBMM Başkanı Çiçek de Zeybek'e kendisi hakkındaki sözlerinden dolayı teşekkür etti.

TBMM Başkanı seçildikten sonra Zeybek ve beraberindeki heyetin kendisini ziyaret ederek, başarı dileklerini ifade ettiklerini anımsatan Çiçek, kendisinin de iade-i ziyarette bulunduğunu kaydetti.

TBMM'nin 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacağını belirten Çiçek, Türkiye'de ve bölgede yaşanan olaylara bakıldığında Meclis'in bu dönem daha da yoğun mesai ortaya koyacağını belirtti. Türkiye'nin her sorununun konuşulacağı ve çözüleceği yerin TBMM olduğunun altını çizen Çiçek, ''Bunun dışında bazı şeyleri yasalar çerçevesinde toplantı konusu yapabiliriz, bir kısım düşüncelerimizi dile getirebiliriz ama bunların yasa haline gelmesi, bu politikaların konuşulması, bir sonuca vardırılabilmesi açısından en meşru zemin tüm demokrasilerde parlamentolardır'' diye konuştu.

Çiçek, Türkiye'nin birçok sorunu olduğunu, bu sorunlardan bazılarının ''can ve yürek yakıcı'' olduğunu dile getirerek, bazı sorunların da Türkiye Cumhuriyeti devletinin sorunları olduğunu ve hükümetlerin, parlamentoların bu sorunların çözümü için geçmişte de büyük çaba sarfettiğini söyledi. Çiçek, bu çabaların bu dönem de devam edeceğine ilişkin ümidini dile getirdi.

Gündemde anayasa konusunun olduğunu belirten Çiçek, siyasi partilerin seçim öncesinde ve daha önce yeni bir anayasa yapılmasına yönelik taahhüt ve temennide bulunduğunu anımsattı. Meclis'in açılmasıyla beraber partiler arasında bu konudaki sürecin başlayacağını ifade eden Çiçek, Meclis Başkanlığı olarak kendi hazırlıklarını yaptıklarını, kısa süre önce Anayasa hukuku profesörleriyle yararlı toplantı erçekleştirdiklerini anlattı. Çiçek, toplantının içeriğini partilerle paylaşacaklarını kaydetti.

TBMM Başkanlığı olarak partilerin sürece daha aktif katkı vermeleri için dünyadaki anayasa çalışmalarına ilişkin içerik ve yöntem açısından sunum yapacaklarını da belirten Cemil Çiçek, Meclis içindeki ve dışındaki partilerin anayasa çalışmalarına katkı vereceklerine inandığını söyledi.

23/09/2011 15:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çiçek:"Rum kesimi şımartıldı", Cemil Çiçek
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.