Bilgisayarınızın o parçası klozet kapağından 400 kat kirli!

Bilgisayar başındayken cihazda en çok temas ettiğimiz nokta kuşkusuz klavyeler. Peki klavyelerin aslında klozet kapağından 400 kat daha kirli olduğunu bilseniz nasıl bir önlem alırdınız? İşte milyonlarca bakterinin yaşadığı klavyeler...

ads ads ads ads
24/04/2018

ads
Bilgisayarınızın o parçası klozet kapağından 400 kat kirli!

Araştırma sonuçlarına göre klozet kapaklarındaki 1 santimetrelik alanda 50 bakteri bulunuyor. Tehlikeli olarak tanımlanan bu oran klavyelerde çok çok daha üst seviyelere çıkıyor. Klavyemi arada bir temizliyorum diyenler de yanılıyor. Klavyeleri çok daha sık aralıklarla temizlemek gerekiyor.

EN AZINDAN GÜNDE 1 TEMİZLİK

ABD merkezli kar amacı gütmeyen sağlık kuruluşu NCHR'de görevli doktorlar ve hemşireler, en azından günde bir kez olmak üzere, toplu alanlarda kullanılan klavyelerin temizlenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

ERTELEDİKÇE BAKTERİLER ÜRÜYOR

Klavye aralarındaki bakterilerle mücadele etmek için erteleme yapmanın bakteri popülasyonunu geliştirdiğine dair bulgular var.

KLAVYELER NASIL TEMİZLENMELİ?

Klavyelerimizi dezenfekte etme işlemi, aslında oldukça basit. Başlamadan önce bilgisayarımızı kapatmamız ve fişini çekmemiz gerekiyor. Eğer harici bir klavye kullanıyorsak, doğrudan klavyeyi de çıkartabiliriz. Sonrasında tozları ve ufak tefek kırıntıları savurabilecek yumuşak bir fırçayla klavyenin detaylarını silmek gerekiyor. Bu işlem sırasında dizüstü bilgisayarlara dikkat etmekte fayda var. Çünkü basıç uygulamak, devrelere zarar verebilir. Eğer harici bir klavye kullanıyorsak, tuşların dizilimini bozmadan söküp, cilde zarar vermeyen bir temizlik malzemesiyle hazırladığımız su dolu kaba koyabiliriz. Ardından bir mikrofiber bez üzerine sereceğimiz tuşları kuruturken, klavye gövdesinin tuşların altında kalan bölgesini silmemiz gerekiyor.

24/04/2018 19:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bilgisayar, haber, teknoloji
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.