Bilim dünyasında flaş gelişme! O film gerçek oluyor

ads ads ads ads
18/08/2017

ads
Bilim dünyasında flaş gelişme! O film gerçek oluyor

Başrollerini Jim Carrey ve Kate Winslet’in üstlendiği Sil Baştan isimli film gerçek oluyor. Filmde insanların ayrılık acısını zihinden silmek için bir teknoloji geliştiren şirket ve müşterileri konu alınırken, bilimsel araştırma ise ABD’de yapıldı.

California Üniversitesi’nde henüz fareler üzerinde yapılan araştırmaya göre bilim insanları bazı hatıraları silmeyi ya da zihinde daha da belirginleştirmeyi sağlayan bir sistem geliştirdi. Bazı seslerin hatıraları nasıl canlandırdığını inceleyen bilim insanları, “Bütün hafızayı silmeden belli hatıraları silebileceğiz. Böylelikle travma sonrasında sıkıntı yaşayanları rahatlatabiliriz” ifadesini kullandı.

Araştırmayı yürüten Jun-Hyeong Cho, “Günlük hayatımızda ihtiyacımız olan hafızayı koruyarak travma yaratan hatıraları ortadan kaldırabiliriz” dedi. Bilim dergisi Neuron’da yer alan makalede, Cho ekibiyle birlikte genetiği değiştirilmiş bir fare kullanarak onun beyin aktivitesinin nasıl değiştiğini takip etti. Cho, “Farelerin korkularını tetikleyen şeyi bulduk ve bunun beyinde nasıl bir yol izlediğini keşfettikten sonra çalışmaya başladık” dedi.

Korku duygusunun ortadan kalkmadığını sadece bastırıldığını dile getiren Cho’nun araştırması hakkında konuşan nörobiyoloji profesörü Peter Giese, “Heniz isabetli ve kesin çözüm hakkında konuşmak için çok erken” dedi.

18/08/2017 12:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Jim Carrey, Kate Winslet, sil baştan
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.