Bilim insanları şaştı: 1923’ten beri ilk kez görüldü

Dünya üzerinde en son 1923'te görülen ve dünya üzerinde sadece 6 kez görüldüğü kayıtlara geçen çok nadir bir arı türü yıllar sonra ortaya çıktı. Bilim dünyası bu duruma açıklama getirmeye çalışıyor.

ads ads ads ads
26/02/2021

ads
Bilim insanları şaştı: 1923’ten beri ilk kez görüldü

Avustralya’nın Queensland bölgesinde görevli bilim insanları ve uzmanları akıllara durgunluk veren bir keşif yaptı… Uzmanlar en son 1923 yılında görülen ve dünya üzerinde sadece 6 adet tespit edilen Pharohylaeus lactiferus isimli çok nadir bir arının tekrar görüldüğünü duyurdu.

Bilim insanları bu keşif ile ilgili inceleme başlatırken, daha önce bu arı türünün neslinin tükenmiş olduğu tahmin ediliyordu.

Adelaide’deki Flinder Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, “Bu türün muhtemelen nesli hiçbir zaman tükenmedi. Sadece hayatta kalmanın baskısı sebebiyle gizleniyorlardı” iddiasını ortaya attı.

Bilim insanları, “Nüfusun artmasıyla birlikte yeşil alanların ve ormanların yıkılması ve ağaçların kesilerek şehirleşme yapılması doğanın dengesini bozdu. Buna ek olarak büyük orman yangınları ve küresel iklim değişikliği de gelince bu türlerin yaşaması için gerekli ortam kalmadı” açıklamasını yaptı.

Avrupa’nın kolonileşme sürecinden bu yana Avustralya’daki ormanlar ve yeşil alanların yüzde 40’ı yok edildi.

26/02/2021 10:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avrupa, Avustralya, Bilim, Dünya, iklim değişikliği
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.