Bill Gates: Surat yapmayı bırakıp bir anlaşmaya varın!

ads ads ads ads
07/05/2019

ads
Bill Gates: Surat yapmayı bırakıp bir anlaşmaya varın!

Teknoloji devi Microsoft'un Kurucusu Bill Gates, ABD ve Çin'in bir ticaret anlaşmasına varmasını umduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Gates, ABD ve Çin'in iyi ilişkilere sahip olmasının "iki ülke için de kazanç" demek olduğunu söyledi ve bu durumun "bir sıfır toplamlı oyun olarak değerlendirilmesinin tehlikeli" olduğunu vurguladı.

Bill Gates: Surat yapmayı bırakıp bir anlaşmaya varın!

Gates, Washington ve Pekin arasındaki ilişkinin dünyadaki "en önemli" ilişki olduğunu söyledi ve iki ülkenin bir anlaşmaya varmasının "olası" olduğunu belirtti. Gates ayrıca, ABD'nin gündeminde Çin'den farklı olarak seçimlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Gates ve Berkshire Hathaway Kurucusu Warren Buffet'la birlikte konuşan Berkshire Hathaway yatırım ortaklarından Charlie Munger da yetkililerin "surat yapmayı bırakıp bir anlaşmaya varmaları" gerektiğini söyledi ve "bir ticaret savaşı" yerine bir anlaşma oluşturulmasının daha iyi olacağını belirtti.

Buna ek olarak 24 yıldır ABD'nin en zengin isimleri listesinde birinci sırada yer alan Microsoft'un kurucusu Bill Gates koltuğunu kaybetti.

ABD'nin en zengin ismi, bir yılda servetine 78,5 milyar katan ve toplam serveti 160 milyar dolara ulaşan Amazon'un CEO'su Jeff Bezos oldu. "Forbes 400"ün geçen yıl 2,7 trilyon dolar olan toplam serveti, bu yıl 2,9 trilyon dolara yükseldi.

24 yıl boyunca listenin ilk sırasında yer alan Microsoft'un kurucusu Bill Gates ise 97 milyar dolarlık servetiyle listede ikinci sırada yer aldı.

07/05/2019 16:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bill Gates: Surat yapmayı bırakıp bir anlaşmaya varın!, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.