Bill Gates'ten iklim değişikliği açıklaması: Az uçup, sentetik et yiyeceğim

Microsoft kurucularından Bill Gates özellikle iklim değişikliğinin önüne geçebilmek için yaptığı girişimler ve yatırımlar ile ön plana çıkan bir isim. Gates, Reddit forumunda katıldığı bana istediğinizi sorabilirsiniz seansında, iklim değişikliği için verdiği mücadele kapsamında daha az karbon üretebilmek için daha az seyahat edeceğini ve daha fazla sentetik et tüketeceğini ifade etti.

ads ads ads ads
22/03/2021

ads
Bill Gates'ten iklim değişikliği açıklaması: Az uçup, sentetik et yiyeceğim

Microsoft'un kurucusu Bill Gates son yıllarda kendisini hayır işlerine verdi. Gates'in en büyük hedeflerinden biri iklim değişikliğiyle mücadele.

Dünyanın en zengin insanları arasında gösterilen Gates 126 milyar dolarlık servetini de bu amaç uğruna kullanıyor.

Sosyal paylaşım plarformu Reddit'te soruları yanıtlayan Gates ilginç yanıtlar verdi. Yakın zamanda iklim değişikliğiyle ilgili bir kitap da yazan Gates, daha az uçacağını söyledi.

Kişisel karbon ayakizini küçültmek isteyen Gates diyetinde de değişikliğe gidiyor. Bill Gates daha fazla sentetik et yiyeceğini belirtti.

Gates, "Elektrikli araçlar kullanıyorum. Evimde güneş panalleri bulunuyor. Doğa dostu uçak yakıtı kullanıyorum. Evlerde doğalgaz kullanımının azaltılması için yardımlarda bulunuyorum" açıklamalarını yaptı.

Küresel et tüketiminin iklim değişikliğine etkisinin yüksek olduğu belirtiliyor. Bir kilo et için 15 bin litre su harcandığı hesaplandı. 

22/03/2021 15:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bill Gates, iklim, sentetik et
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.