Billingslea: Güney Kıbrıs kara para aklama mücadelesinde ilerleme kaydetti

Marshall Billingslea, Güney Kıbrıs’ın kara para aklanması mücadelesinde büyük ilerleme kaydettiğini ifade etti.

ads ads ads ads
20/04/2019

ads
Billingslea: Güney Kıbrıs kara para aklama mücadelesinde ilerleme kaydetti

Güney Kıbrıs’ta temaslarda buluna ABD’nin terörizmin finansmanıyla mücadeleden sorumlu Maliye Bakanlığı Müsteşarı Marshall Billingslea, Güney Kıbrıs’ın kara para aklanması mücadelesinde büyük ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Alithia gazetesi, iki günlük ziyaret için Güney Kıbrıs’a gelen ABD’nin terörizmin finansmanıyla mücadeleden sorumlu Maliye Bakanlığı Müsteşarı Marshall Billingslea’nın dün, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile bir araya geldiğini belirtti.

Habere göre Billingslea, Yeorgiadis ile birlikte yaptıkları ortak açıklamalar çerçevesinde Güney Kıbrıs’ın kara paranın aklanması mücadelesinde büyük bir ilerleme sağladığını ve mükemmel bir iş yaptığını söyledi.

Yeorgiadis’e hitaben “sizinle ve bakanlığınızla işbirliği yapmak istiyoruz” diyen Billingslea ileriki dönemde bu ilişkinin korunması ve yoğunlaştırılması temennisinde de bulundu.

Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ise açıklamasında Billingslea ile üçüncü kez bir araya geldiğini ve bunun iki ülke arasındaki özlü işbirliğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Yeorgiadis iki ülkenin mükemmel siyasi ilişkilere sahip olduğunu bunun diğer alanlara da yayılması gerektiğini belirtti. 

20/04/2019 14:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Marshall Billingslea, Güney Kıbrıs, kara para aklanma, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.