Biyonik kollu keman virtüözü hayran bırakıyor

Hayallerinin peşinde koşarak engelleri aşan Japon hemşire İto biyonik koluyla keman virtüözü olup onlarca konser verdi. Paralimpik Olimpiyatları’nda ise yüzmede derece elde etti

ads ads ads ads
22/01/2019

ads
Biyonik kollu keman virtüözü hayran bırakıyor

Geçirdiği kaza nedeniyle kolunu kaybeden Japon hemşire Manami İto'nu n biyonik kolla keman çalma başarısı takdir topluyor.
Manami İto, 2004'te geçirdiği trafik kazasını sonucu sağ kolunu kaybetti.

İlk protez kolunu almaya giden genç kadın, oradaki ampute sporculardan çok etkilendi. Kaza nedeniyle hayata küsmeyen engelli sporcu ve sanatçıların başarılarından ilham alan İto, eğitimine devam ederek sertifikalı hemşire oldu. Manami İto, hayallerinin peşinden koşarak çok sevdiği müziğe ve spora yöneldi. 2007'de yüzmeye başlayan İto, 2008'de Pekin'de düzenlenen Paralimpik Olimpiyatları'nda 200 metre yarışında dördüncü, 2012'de Lonra Paralimpik Olimpiyatları'nda ise sekizinci olmayı başardı. Bununla da kalmayan genç kadın, keman çalmaya yoğunlaşarak kısa sürede başarılı bir keman virtüözü oldu. Şu an 33 yaşında olan Manami İto, iki yıl önce çok hafif ve işlevsel olarak özel tasarlanmış yeni biyonik koluyla Japonya'nın tek kollu virtüözü olarak birçok yerinde konser veriyor.

22/01/2019 16:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Biyonik kollu keman virtüözü
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.