Biz başka ülkede başbakan başka bir ülkede mi yaşıyor?

ads ads ads ads
04/08/2020

ads

Ali Baturay Ali Baturay


   Bazen hiç konuşmamak, dayanaksız konuşmaktan çok daha iyidir…

   Konuştuğunuzda milletle dalga geçiyorsunuz izlenimi olacaksa, bence hiç ağzınızı açmayın…

   Başbakan Ersin Tatar, hükümetin ekonomik açılımının başarıyla sürdüğünü belirterek, “Fevkalade iyi bir noktaya gelmekteyiz” dedi.

   Acaba sayın başbakan başka bir ülkede biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz?

   Hükümetin hangi ekonomik açılımından söz ediyorsunuz ki?

   İki ekonomik tedbirler paketi açıkladınız, ikisi de hayal kırıklığına neden oldu, daha ikincisini anlamaya çalışırken bakanlarınız üçüncü ekonomik tedbirler paketi hazırlayacağınızı söylemeye başladı.

   Bakanlarınız üçüncü ekonomik önlemler paketinin tamamen reel sektörü hedeflediğini söyledi, yani diğer iki paketin yetersizliğini kabine üyeleri de kabul ediyor.

   Fevkalade dediğiniz şey nedir, süratle kapanan işyerleri mi?

   Ülkede işsizler ordusu oluşması mı fevkalade olan?

   Devlet çalışanlarını tıkır tıkır öderken, özel sektör çalışanının canını eze eze verdiğiniz 1500 TL’ler midir fevkalade?

    Beş ay boyunca 1500 + 1500 TL = 3000 TL ile insanların yaşayabileceğini düşünmek midir başarı?

    Devlet olarak tatminkar katkı yapmadığın için, kapalı olan, çalışamayan, iş yapamayan, para toplayamayan işvereni, yetişmiş elemanının 6000 TL olan maaşını 3000 veya 2500 TL vermeye zorluyorsun, bu mu başarı?

    Hükümet bir pandemi hastanesi bile yapamazken, reel sektöre katkı yapmaya zorlanırken, devlet çalışanlarına üstelik de talep etmediği halde kesintilerini ödedi, bu adaletsiz ve vicdan yaralayan icraatınızla mı övünüyorsunuz?

    Devlet çalışanlarına kesintilerini öderken, özel sektörde birçok kişi ödenemedi, birçok kişi çok az maaş aldı veya kapı önüne konuldu, peki bu insanlardan kesilenler ne olacak, onların haklarını kim koruyacak, bu mu başarı?

    Devlet daire ve kurumlarını el üstünde tutup, özel sektör işletmelerine ve çalışanına üvey evlat muamelesi yapmak mıdır fevkalade olan?

Çalışma Dairesi’ne kayıtlı olmayan kişilere vermeyi taahhüt ettiğiniz bekarlara 900 TL, evlilere 1200 TL katkının 6 ay oldu halen tamamen ödenememesi mi fevkaladedir?

    Katkı yapamadığınız insanlara, “gelecek garantisi” gördüğü ihtiyat sandığından yani kendi parasından çekmesini sağlıyorsunuz ve bunu bir icraat olarak mı gösteriyorsunuz?

    İnsanlara kendi parasını vermek bir ekonomik başarı mıdır sizce?

    İşsizlerin 2600 TL olan işsizlik parasını 1500 TL’ye düşürmek, bu uygulamayı durdurduğunda da farkını işçiye ödememek mi başarıdır?

    Fiyaskoya dönüşen, istismara uğramasını engelleyemediğiniz, çekleri üç ay süreyle erteleme uygulamasını mı övüyorsunuz?

    Çeklerin ötelemesinin bitiş tarihi olan 15 Ağustos’u iş çevrelerinin “korku filmi” gibi görmesi mi fevkalade?

    Ertelenen kredi borçlarının faizleriyle ilgili hiçbir şey yapamamak ve erteleme sonunda insanları “faizle yapılanıp bir dağa dönüşen” sorunla baş başa bırakmak mıdır başarı?

    Ağır şartlar nedeniyle esnafın, iş insanlarının kredi alamaması ama ertelenen çeklerin yağmasıyla iflas bayrağını çekmesi mi fevkalade olan?

     İşyerleri, işletmeler, üretenler çalışamaz durumdayken faizlerin işlemeye devam etmesi, sizce büyük bir başarı mıdır?

     “Turizm ülkesiyiz” diyorsunuz, peki turizm ve turizm çalışanı için açıkladığınız iki pakette ne vardı?

     Tabii ki hiçbir şey…

     Yükseköğretim yoğun olarak uzaktan online devam edecekse, gelmeyecek öğrencilerin piyasada bırakacağı boşluk için çözüm öneriniz nedir?

     Perakendecilerin, mağaza sahiplerinin fahiş dükkan kiraları için hiçbir şey yapamamak mı başarıdır?

     Dükkanların, mağazaların, işyerlerinin kapalı dönemde de alınan astronomik kiralar ve açıldıktan sonra eski gelirini elde edemediği halde dövizin yükselmesiyle daha da yükselen kiralar altında ezilen ve kapatmak, iş yerini boşaltmak zorunda kalan iş insanları için hiçbir çözüm üretememek mi fevkalade olumludur?

    Amerika ile KKTC’yi karşılaştırıyorsunuz, Amerika’da ekonomik daralmanın yüzde 30’un üzerinde olduğunu ama KKTC’de böyle büyük bir daralma olmadığını söyleyip, neredeyse “Amerika’dan iyiyiz” manasına gelecek şeyler söylüyorsunuz.

   Siz bu toplumla dalga mı geçiyorsunuz, yoksa bu halkı ahmak mı zannediyorsunuz?

   Dövizin de yükselmesiyle birlikte, zaten can çekişen ekonomimiz öldü, çok yakında iflasların daha da artacağı öngörüleri var, herkes korku içinde ve siz “Fevkalade iyi bir noktaya gelmekteyiz” diyorsunuz.

   Lütfen yapmayın, hükümet ortağımızla kavgalarınız, yeni hükümet kurma dedikoduları, erken seçim hayalleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlıkları arasında “çıkıp iyi şeyler de söyleyeyim” deyip, hiç olmayan şeyleri söyleyeceğinize ya da büyük başarısızlıkları başarı gibi sunacağınıza daha iyi hiç konuşmayın, en azından insanları sinir etmezsiniz.

     

   

04/08/2020 16:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ali baturay, , Biz başka ülkede başbakan başka bir ülkede mi yaşıyor?, ersin tatar
MANŞETLER

HK Ali Baturay

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.