BKP, Dünya Öğretmenler Gününde Eğitim Emekçilerini Selamladı

ads ads ads ads
05/10/2020

ads
BKP, Dünya Öğretmenler Gününde Eğitim Emekçilerini Selamladı

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde eğitim emekçilerini selamladı. 
BKP MYK üyesi ve Eğitim Sekreteri Hüseyin Demirel, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, pandemi nedeniyle öğretmen ve tüm diğer eğitim emekçilerinin çalışma koşullarının diğer yıllara kıyasla çok daha zorlaştığına işaret ederek, özellikle özel sektörde çalışan eğitim emekçilerinin hem çalışma koşullarının zorlaştığını, hem de özlük haklarında çok ciddi gerileme yaşandığına işaret etti. 
Bu özel günde, kamusal, parasız ve nitelikli eğitimin her hükümetin öncelikli görevleri arasında olması gerektiğine vurgu yapan Demirel, bu çerçevede, bütçede eğitim ve öğretime ayrılan payın artırılmasının, özellikle pandemi koşullarından dolayı daha da acil hale geldiğini kaydetti. 
İhtiyaç duyulan ek eğitim bütçesi için atılabilecek bir çok adım olduğuna işaret eden Demirel, ek bütçe için hükümeti adım atmaya çağırdı. 
Açıklamasında atılması gereken adımlara da değinen Demirel, “Devletin anayasa gereği sağlamakla yükümlü olduğu, kaliteli, parasız kamusal eğitim talebini bir kez daha vurgularken, tüm eğitim emekçilerini bu özel günde yürekten selamlarız” dedi. 

05/10/2020 14:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: BKP, Dünya Öğretmenler Günü, Eğitim
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.