BKP Kadın Meclisi, Ülkede Yaşanan Şiddet Olaylarını Kınadı

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi, ülkede yaşanan şiddet olaylarını kınadı.

ads ads ads ads
14/07/2020
HK

ads
BKP Kadın Meclisi, Ülkede Yaşanan Şiddet Olaylarını Kınadı

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi, ülkede yaşanan şiddet olaylarını kınadı.

BKP Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter yazılı açıklamasında, “Basında iki siyahi kadın öğrencinin polis tarafından şiddete uğradığı haberlerinin yer alması, toplumda büyük infiale neden olmuştur. Toplumun can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü polis teşkilatının, şiddetle anılması dahi toplumun güvenlik duygusunu zedeler. Bu noktada Polis Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili net bir açıklama yapması şarttır” ifadelerini kullandı.

Yiğiter, toplumda kaygı ve endişeye yol açan şiddet olaylarının her geçen gün daha da artmasının, toplumun içinde bulunduğu travmanın en açık göstergesi olduğunu kaydederek, “Kıbrıs’ın kuzeyinde çeteleşme, uyuşturucu kullanımında artış, hırsızlık, gasp ve şiddet olaylarının artması, toplumun içinde bulunduğu travmanın göstergesidir. İnsanımıza dayatılanlar karşısında, olanı biteni acizlik içerisinde seyretmekle yetinen tüm makamlar bundan sorumludur” dedi.

BKP Kadın Meclisi Sözcüsü Yiğiter, ülkeye giriş çıkışların bir an evvel düzenlenmesi, nüfus politikasının ciddi anlamda gözden geçirilmesi için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması talebinde bulundu.

14/07/2020 11:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Birleşik Kıbrıs Partisi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.