BM'den Mısır'a idamları durdurun çağrısı

ads ads ads ads
22/02/2019

ads
BM'den Mısır'a idamları durdurun çağrısı

Birleşmiş Milletler, Mısır hükümetine çağrıda bulunarak ülkedeki tüm idamların durdurulmasını istedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Rupert Colville, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Mısır'da şubat ayında 9'u çarşamba günü olmak üzere 15 kişinin idam edilmesinden büyük endişe duyduklarını söyledi.

Sözcü Colville, Başsavcı Hişam Berekat'ın öldürüldüğü suikast nedeniyle yargılanan ve idam cezasına çarptırılan 9 sanığın çarşamba günü idam edilmesine tepki göstererek, sanıkların yargılama sırasında işkenceyle işlemedikleri suçları zorla itirafa zorlanmalarının mahkemece göz ardı edildiğini vurguladı.

13 Şubat'ta Mısır'da üst rütbeli bir polis şefini öldürmekle suçlanarak idama mahkum edilen 3 kişinin cezasının infaz edildiğini anımsatan Colville, 7 Şubat günü de bir yargıcın oğlunu öldürmekle suçlanan ve idama mahkum edilen 3 kişinin cezasının infaz edildiğini aktardı.

Colville, şubat ayında idam edilen toplam 15 kişinin tamamının gözaltında uzun süre tecrit edildiklerini ve suçlarını itiraf etmek için işkenceye maruz kaldıklarını ısrarla vurguladıklarının altını çizdi.

22/02/2019 17:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: BM’den Mısır’a idamları durdurun çağrısı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.